Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά: Ιδρύθηκε με σύμμαχο τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά: Ιδρύθηκε με σύμμαχο τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Με το βλέμμα στους μικρομεσαίους αγρότες και με συλλογική σκέψη και δράση, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά επαναδραστηριοποιείται τον τελευταίο χρόνο, λόγω συνθηκών, αγωνίζεται και διεκδικεί για τα μέλη του ένα καλύτερο μέλλον και βελτίωση των συνθηκών των αγροτών.

«Ο Σύλλογος ιδρύθηκε πριν από 14 χρόνια, αλλά για κάποιους λόγους αδρανοποιήθηκε», επισημαίνει ο πρόεδρος, Γιάννης Περκουλίδης, και προσθέτει πως στοχεύουν να μαζικοποιήσουν τον σύλλογο, εγγράφοντας νέα μέλη, απευθυνόμενος κυρίως προς τους φτωχούς, όπως λέει χαρακτηριστικά, αγρότες, τους μικρομεσαίους, που δεν βασίζονται στις επιδοτήσεις και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από τη γη, καθώς έχουν διαφορετικά αιτήματα και συμφέροντα.

-Διαφήμιση-

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά έχει προς το παρόν 70 μέλη, που κατέχουν μικρές ιδιοκτησίες ή διαθέτουν μικρές κτηνοτροφικές μονάδες. Ασχολούνται με τα σιτηρά, τα κτηνοτροφικά φυτά, τη μελισσοκομία, την αγελαδοτροφία αλλά και με τις νέες καλλιέργειες, όπως την αρώνια. «Υπάρχουν όμως και πολλοί άνεργοι που ήρθαν από τα αστικά κέντρα και κάνουν προσπάθεια να ασχοληθούν με τα οικογενειακά κτήματα», λέει ο κ. Περκουλίδης.

Αν και «νεοφώτιστος», ο Σύλλογος συμμετείχε στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς συντονίστηκε με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων στη Νίκαια. «Προσπαθήσαμε να βρούμε έναν κοινό βηματισμό και όλοι μαζί, όχι μόνο ως Σύλλογος Λαγκαδά, να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τα αιτήματά μας», καταλήγει.

-Διαφήμιση-
Delegate