Αλλαγές στο νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνού εξετάζει ο Αλεξιάδης

Aύγουστο τα εκκαθαριστικά, Σεπτέμβρη η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ
-Διαφήμιση-
Delegate

Περιθώρια για αλλαγές ως την τελευταία στιγμή , όταν θα φτάσει το νομοσχέδιο για τον καπνό στην Ολομέλεια της Βουλής, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης. Όπως τόνισε, εξετάζονται όλα τα αιτήματα των εκπροσώπων φορέων, όταν ρωτήθηκε για τις διαμαρτυρίες των πολυτέκνων, που διαμαρτύρονται γιατί σταματά η έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ, εφ΄ όσον έχουν καταθετικούς λογαριασμούς μέχρι 35.000 ευρώ.

Παρότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του, κατά πλειοψηφία έχουν κατατεθεί τροπολογίες, όπως από την πλευρά του βουλευτή Ιωαννίνων, Γιάννη Καρακώστα (ΣΥΡΙΖΑ) για τους λεγόμενους «πενταμηνίτες», δηλαδή παραγωγούς, που εργάζονται σε ξενοδοχεία ή σε άλλες δουλειές περιστασιακά, εποχιακούς εργαζόμενους σε συνεταιριστικές οργανώσεις ή άτομα, που έχουν κόψει αποδείξεις δημόσιες δαπάνης, ώστε να μη βγαίνουν από τον κατάλογο των αγροτών. Μένει να φανεί αν θα τις δεχτεί ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος άφησε περιθώριο και ο ίδιος για βελτιώσεις στο νομοσχέδιο, με υπουργικές τροπολογίες.

Ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στο κανάλι της Βουλής επανέλαβε , ότι υπάρχουν νόμοι από το 2012 , 2013, που ενώ είχαν ψηφιστεί, ο ίδιος έπρεπε να βγάλει τις υπουργικές αποφάσεις, πλήρη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς, και τόνισε ότι δεν πρόκειται να έρθει προς το παρόν νόμος για το λαθρεμπόριο καυσίμων.

-Διαφήμιση-

Υποστήριξε πως υπάρχει ομάδα διοίκησης έργου για τις υπόλοιπες αποφάσεις, ανέφερε πως εξακολουθεί να ζει στη Νίκαια και γνωρίζει πως υπάρχουν πολλά προβλήματα στην κοινωνία (ανεργία, ΕΚΑΣ, σφιχτή οικονομική πολιτική) ενώ τόνισε πως θα συνεχιστεί κανονικά και την επόμενη χρονιά, όπως και φέτος, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, σε όσους το δικαιούνται.

Το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνού αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Άννα Στεργίου