Αναζητήσεις άγριων μανιταριών στον Βόρειο Ταΰγετο

manitarofiloi
-Διαφήμιση-
Delegate

Μία άτυπη ομάδα στο facebook, με την ονομασία Μανιταρόφιλοι Νοτίου Πελοποννήσου, είναι η βάση εκκίνησης μίας σειράς δραστηριοτήτων γύρω από το μανιτάρι και τη συλλογή του στην πλέον φυσική του μορφή, στην περιοχή του Ταϋγέτου.

Ανάμεσά τους βρίσκεται ο Γιάννης Παύλου, που θεωρείται από τους ειδικούς σε αυτό το θέμα, αφού χρόνια τώρα γυρίζει τα μανιταρολείβαδα της περιοχής και διατηρεί δική του τουριστική επιχείρηση.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολουθείται, ο κ. Παύλου εξήγησε ότι «στόχος όλων των περιηγήσεων στον Ταΰγετο είναι κατ’ αρχάς να μπορεί ο πολίτης να μάθει να μαζεύει φθηνή τροφή, πρώτης ποιότητας, και να μην τους κοροϊδεύει καμία εταιρεία που πλασάρει ανάλογα προϊόντα σε σούπερ μάρκετ».

-Διαφήμιση-

Το κόστος αγοράς μανιταριού είναι αυτήν τη στιγμή υψηλό και αν ο πολίτης μάθει να το μαζεύει μόνος του, τότε «συμμετέχει σε μία κίνηση υψηλής γαστρονομίας και επαφής με την φύση, με δεδομένο κέρδος».

Γεγονός είναι ότι αν και η Πελοπόννησος είναι γεμάτη μανιτάρια, δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη προσπάθεια, ενώ παράλληλα κανείς δεν προχώρησε στη μεταποίηση.