Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χ. Μέτιος

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χ. Μέτιος
-Διαφήμιση-
Delegate

Με την τέλεση αγιασμού ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος στις 7 Νοεμβρίου, στην έδρα της περιφέρειας στην Κομοτηνή, παρουσία πολιτικών, θρησκευτικών, εκπαιδευτικών αρχών του τόπου, παραγωγικών φορέων, περιφερειακών συμβούλων και πλήθος κόσμου.

Ο περιφερειάρχης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, μεταφέροντας. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσοι με την παρουσία σας ή τα μηνύματά σας, στηρίζετε αυτή τη νέα περίοδο που ξεκινάει μετά από τη μεγάλη απώλεια του Γεωργίου Παυλίδη, στον οποίο οφείλεται ο σχεδιασμός και η θεμελίωση του αναπτυξιακού οράματος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σήμερα, με την παρουσία αρχών απ’ όλη την περιφέρεια, όλοι μαζί – αιρετοί και στελέχη των υπηρεσιών – αναλαμβάνουμε την ευθύνη να σκύψουμε πάνω στις ανάγκες της περιφέρειάς μας και να εργαστούμε για την ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδό της. Με σύμπνοια, με εργατικότητα, με την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας και κάθε σημαντικής πρότασης, θα δουλέψουμε μεθοδικά, για το μέγιστο αναπτυξιακό αποτέλεσμα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, στηρίζοντας κάθε τομέα ανάπτυξης και κάθε φορέα συλλογικό ή μεμονωμένες προσπάθειες. Στον πρωτογενή τομέα, αξιοποιώντας το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το LEADER, το INTERREG και οτιδήποτε άλλο υπάρχει,  σε νέες καινοτόμες κατευθύνσεις και προστατεύοντας και ενισχύοντας το ζωικό μας κεφάλαιο. Στον τουρισμό, ενισχύοντας τα μέχρι σήμερα σημαντικά βήματα, με εξωστρέφεια και εφαλτήριο το έτος Τουρισμού 2017, όπως ήδη έχει ανακηρυχθεί. Στα έργα υποδομής και στις μεταφορές, αξιοποιώντας πέραν του Ε.Σ.Π.Α. κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Στον τομέα αυτό, ήδη έχουν ενταχθεί αρκετά έργα, και το στοίχημα πλέον είναι η υλοποίησή τους».

Ο νέος περιφερειάρχης μίλησε επίσης για την αξιοποίηση της διέλευσης των αγωγών φυσικού αερίου από την Περιφέρεια και τη σύνδεση των έξι μεγαλύτερων πόλεων, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολή και Ορεστιάδα, «ώστε  να διατίθεται φυσικό αέριο και σε επιχειρήσεις και για οικιακή χρήση».

Τόνισε ότι η νέα διοίκηση «θα λειτουργεί συνεκτικά, και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά» κι έκλεισε λέγοντας «γιατί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και οι πολίτες της αξίζουν τα καλύτερα».

Το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Έβρου Δημήτρης Καΐσας, Τάσος Δημοσχάκης, Γεώργιος Ρίζος, Ξάνθης Ζεϊμπέκ  Χασάν Χουσεΐν, Ευστάθιος Γιαννακίδης, Γρηγόριος Στογιαννίδης, Καβάλας Ανέστης Μορφίδης και Δράμας Δημήτριος Κυριαζίδης,  οι αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Δράμας Αργύριος Πατακάκης,  ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής Ταξίαρχος Νικόλαος Νιζάμης,  οι Δήμαρχοι Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, Μαρωνείας Σαπών Ιωάννης Σταυρίδης, Αρριανών Ριτβάν Αμέτ, Ιάσμου Καδή Ισμέτ, Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου,  Νέστου Ευάγγελος Τσομπανόπουλος, Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, Κάτω Νευροκοπίου Βασίλειος Γιαννόπουλος, Παρανεστίου Αλίκη Σωτηριάδου, Προσοτσάνης Άγγελος Λύσσελης,  ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης Νικήτας Φραγκισκάκης,  ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης, ο Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί και ο Μουφτής Ξάνθης Εμίν Σινίκογλου, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Μενεξίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κομοτηνής Κωνσταντίνος Λούκας, Εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και της Αεροπορίας,  οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες  Ελένη Δημούδη, Γεωργία Χειράκη, Οντέρ Μουμίν, Νίκος Ευφραιμίδης, Χρήστος Γάκης, Κωνσταντίνος Βενετίδης και ο Υπεύθυνος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ζωή Κοσμίδου, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜΘ Αθανάσιος Μητρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Δημήτριος Μπαντέκας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Παναγιώτης Κεραμάρης,  ο Ιερέας και ο Πρόεδρος της Αρμένικης Κοινότητας, Αντιδήμαρχοι,  Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γενικοί Διευθυντές και Προϊστάμενοι Υπηρεσιών, Πρόεδροι και μέλη Επιμελητηρίων, Ομοσπονδιών, Συλλόγων, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ.