Ανέβηκαν οι τόνοι για την αγορά φυσικού αερίου στη Βουλή

-Διαφήμιση-
Delegate

Δεκτό επί της Αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία έγινε το νομοσχέδιο για τους Υδρογονάνθρακες, με την απόσυρση του άρθρου 50 για τη Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας και αναμένεται να ψηφιστεί πλέον στην Ολομέλεια. 

Κατά τη διάρκεια της β΄ανάγνωσης του νομοσχεδίου ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, δια του Πάνου Σκουρλέτη και του ειδικού αγορητή της Νέας Δημοκρατίας , Κωνσταντίνου Σκρέκα, με αφορμή την υπουργική τροπολογία για τη ΔΕΣΦΑ.

Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι το ελληνικό Δημόσιο με την τροπολογία 544/38 ζημιώνεται κατά 300 εκατομμύρια ευρώ ο  κ.Σκουρλέτης σημείωσε ότι «όσοι εναντιώθηκαν νομίζω πως εκτίθενται. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκτίθενται», τονίζοντας ότι στην αρχική εκτίμηση είχε υπολογιστεί ως πάγιο κεφάλαιο της ΔΕΣΦΑ και η επιδότηση της εταιρίας ενώ τόνισε ότι όλο αυτό συμβαίνει για να μην ανέβουν οι τιμές και για τους καταναλωτές αλλά κυρίως για τις επιχειρήσεις, που έχουν υψηλότατο ενεργειακό κόστος.

-Διαφήμιση-

Ο κ.Σκουρλέτης στις επισημάνσεις αν είναι γνωστά όλα αυτά στους αρμόδιους φορείς, υποστήριξε ότι είναι γνωστά ενώ αναφερόμενος στους ενεργειακούς επιθεωρητές τόνισε πως  η πλειοψηφία των μελών του ΤΕΕ, συμφωνεί.

Άννα Στεργίου