Ανέβηκαν οι τόνοι με αφορμή την εξισωτική αποζημίωση

Ανέβηκαν οι τόνοι με αφορμή την εξισωτική αποζημίωση
-Διαφήμιση-
Delegate

Το θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στον κόσμο της Κτηνοτροφίας αλλά έχει δημιουργήσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βουλευτές της επαρχίας δέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, διαρκώς παράπονα από κτηνοτρόφους για το γεγονός ότι μοιράστηκε μεν σε πιο πολλούς αλλά τα ποσά λιγόστεψαν αισθητά, ενώ δεν ήταν όλοι δικαιούχοι. 
 
Ο κ. Μωραΐτης τόνισε πως δεν θεωρεί ότι τα συγκεκριμένα καθεστώτα ενίσχυσης έλυναν το πρόβλημα αλλά ήταν ανάσα για τους παραγωγούς, διότι τα ποσά έχουν χαμηλώσει αισθητά. Ενώ δηλαδή, όπως είπε, οι κτηνοτρόφοι  ήταν να πάρουν 7.000 ευρώ παίρνουν 2.500 ευρώ, και από 4.000 παίρνουν 1.200 ευρώ. Και τόνισε ότι οι περικοπές στην εξισωτική έχουν κυμανθεί από 30% -70% γεγονός που οδηγεί στο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων. 

Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει καθαρός στόχος και από πλευράς κυβέρνησης κι από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρχει συγκέντρωση και της κτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια, σε σταβλισμένες εγκαταστάσεις κι επιχειρηματικής μορφής εκμεταλλεύσεις.
 
Ο κ. Αποστόλου παραδέχτηκε ότι «όσον αφορά στις εξισωτικές αποζημιώσεις, είναι ένα θέμα που όντως έχει προκαλέσει αντιδράσεις» αλλά πρόσθεσε πως «το  ποσό είναι συγκεκριμένο» αλλά τα χρήματα δεν θα χαθούν και θα πάνε σε αγρότες και κτηνοτρόφους «στους κατοίκους περιοχών που έχουν ανάγκη». 
 
Υποστήριξε από την πλευρά του ότι θα υπάρξει διαδικασία επανεξέτασης και ότι από την επόμενη χρονιά οι συνδεδεμένες ενισχύσεις θα αυξηθούν σ΄ επίπεδα έως και διπλασιασμού, ειδικά για την αιγοπροβατοτροφία με στόχο την κοινωνική συνοχή της υπαίθρου.