Ανοιχτό το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις πληρωμές βιολογικών

Δείτε on line στον ΟΠΕΚΕΠΕ τι σας αντιστοιχεί από την τελευταία πληρωμή ύψους 15,9 εκατ. ευρώ
-Διαφήμιση-
Delegate

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου το απόγευμα άνοιξε – σύμφωνα με πληροφορίες του ενημερωτικής ιστοσελίδας της Μυτιλήνης «emprosnet.gr» – το ηλεκτρονικό σύστημα του ΥπΑΑΤ και οι κατά τόπους ΔΑΟΚτων Περιφερειών της χώρας μπορούν να αντλήσουν τα στοιχεία προκειμένου καταρτίσουν τις λίστες πληρωμής των δικαιούχων της βιολογικής γεωργίας, της βιολογικής κτηνοτροφίας και των άλλων αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων.

Πρακτικά, λοιπόν, από την Δευτέρα 24/10 το πρωί τα αρμόδια τμήματα των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «emprosnet.gr» – μπορούν να προχωρήσουν στην άντληση των στοιχείων και στην κατάρτιση των καταστάσεων πληρωμής.

«Η πληρωμή των συγκεκριμένων επιδοτήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του Νοεμβρίου. Διότι οι υπηρεσίες των Περιφερειών εκτός από την λήψη των στοιχείων και την κατάρτιση των καταστάσεων πληρωμής θα πρέπει να προχωρήσουν και σε διοικητικούς ελέγχους.

Οι πληρωμές θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες καθώς έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι. Με το ρυθμό που κινούνται τα πράγματα θα πρέπει να περιμένουμε πληρωμή του 2014 να ξεκινήσει στα μέσα του Δεκεμβρίου ή λίγο αργότερα», αναφέρει η ιστοσελίδα.