Θα καταβληθεί ανταποδοτικό τέλος για τα αιολικά πάρκα σε κατοίκους ορεινών χωριών

Κερδίζουν έδαφος τα αιολικά πάρκα, στα χαμηλά τα φωτοβολταϊκά
-Διαφήμιση-
Delegate

Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να υπάρξει απόδοση του ανταποδοτικού τέλους για τα αιολικά πάρκα σε κατοίκους ορεινών χωριών της Ελλάδας και θα προσφέρει μικρή ανάσα  και στον πληθυσμό της υπαίθρου.

Τα παραπάνω τόνισε κατά τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σ΄επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Μανιάτη.

Πρόκειται για ποσό της τάξης άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά περιοχές , οι οποίες έχουν όχληση από τα αιολικά πάρκα και παίρνουν ανταποδοτικό τέλος. Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος έχει γίνει η προσωρινή κατανομή και για όσες περιπτώσεις δεν υπάρξει διαδικασία ενστάσεων θα πληρωθούν κανονικά.

-Διαφήμιση-

Ήδη, όπως εξήγησε από το Δεκέμβριο του 2015 για τον επιμερισμό των παραπάνω ποσών, αλλά καθυστερήσεις θα υπάρξουν για επιμέρους ενστάσεις. 

Ειδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως η Ομάδα Εργασίας επιμελείται τον οριστικό πίνακα. Ακολούθως πρέπει να υπάρξει αναφορά στα συγκεκριμένα ποσά και μετά από το ΔΕΔΔΗΕ , να γίνει αναφορά στα συγκεκριμένα ποσά έπειτα από το ΛΑΓΗΕ και να πιστωθεί αυτό το ποσό στις προμηθεύτριες εταιρίες, αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες θα  ολοκληρωθεί η διαδικασία, όπου δεν υπάρχουν ενστάσεις.

  • Άννα Στεργίου