Ανυπολόγιστες οι ζημιές στη Δ. Ελλάδα – Βούλιαξαν καλλιέργειες από τη νεροποντή

Ανυπολόγιστες καταστροφές από σφοδρή βροχόπτωση στην Ήπειρο
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας μετά την σφοδρή βροχόπτωση του Σαββάτου 22/10. Κατοικίες, καλλιέργειες και ποιμνοστάσια βούλιαξαν μέσα στα λασπόνερα, ενώ ζημιές καταγράφονται και στο οδικό δίκτυο.

Ανυπολόγιστες οι ζημιές στη Δ. Ελλάδα - Βούλιαξαν καλλιέργειες στα λασπόνεραΌπως μεταδίδει το tempo 24, οι πατατοπαραγωγοί των περιοχών Λιμνοχώρι και Λακκόπετρα, είδαν μέσα σε λίγα λεπτά, να καταστρέφονται οι περιουσίες τους, και το εισόδημα τους καθώς σε λίγες ημέρες θα άρχιζε το μάζεμα της πατάτας. Είναι η τέταρτη φορά που η θεομηνία «χτυπά» τις περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, από τις αρχές του Φθινοπώρου.

zimies_axaia2

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μεσολόγγι

Τις πληγές του μετρά και το Μεσολόγγι. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, μετά από σχετικό αίτημα του Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα και του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Νικολάου Καραπάνου, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον δήμο.

Εν τω μεταξύ, τη νύχτα ο δήμος είχε διασφαλίσει κατάλυμα και διανυκτέρευση σε δύο ξενοδοχεία για τους πολίτες που αδυνατούσαν να παραμείνουν στις οικίες τους.

Τα προβλήματα επεκτείνονται στις βασικές υποδομές, κατοικίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του δήμου και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.

mesologgi

Το μεσημέρι της Κυριακής, όπως μεταδίδει η «Αιχμή news» θα επισκεφθεί το δημαρχείο Μεσολογγίου και τις πληγείσες περιοχές ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο, ενώ αμέσως μετά τα τρία κλιμάκια τα οποία συστάθηκαν για τις απαραίτητες αυτοψίες αλλά και καταγραφές των ζημιών σε όλη την έκταση του Δήμου, έχουν ήδη αναχωρήσει ξεκινώντας από τον αστικό χώρο της πόλης του Μεσολογγίου.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις των πληγέντων από την Δευτέρα 24/10 θα λειτουργεί στο δήμο γραφείο το οποίο θα δέχεται τις αιτήσεις των ανθρώπων που υπέστησαν καταστροφές στις περιουσίες τους. Η καταγραφή των ζημιών αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες καθώς είναι πολλές όχι μόνο σε σπίτια αλλά και σε καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια.

Από την έντονη νεροποντή επλήγη μέχρι και το ισόγειο του δημαρχείου με αποτέλεσμα να καταστραφούν υπολογιστές και άλλο υλικό.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του αναπληρωτή Δημάρχου Σπύρου Καρβέλη, κλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα 24/10 το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου και το 5ο Νηπιαγωγείο, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα.

Πρέβεζα: Προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που άφησε η κακοκαιρία στις Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου του νομού Πρεβέζης. Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου ζητά να κηρυχθούν ως πλημμυροπαθείς οι εν λόγω περιοχές.

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν τόσο στο οδικό δίκτυο (εθνικό, επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό), όσο και σε κτίρια κατοικιών, επιχειρήσεων, κτηνοτροφικών μονάδων καθώς και σε καλλιέργειες.

Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, του Δήμου αλλά και ιδιωτών προσπαθούν να αποκαταστήσουν ζημιές και τη βατότητα στο οδικό δίκτυο.

-Διαφήμιση-
Delegate