Από το επίπεδο υγείας των σημερινών ενηλίκων εξαρτάται η εμφάνιση της παιδικής παχυσαρκίας

Από το επίπεδο υγείας των σημερινών ενηλίκων εξαρτάται η εμφάνιση της παιδικής παχυσαρκίας
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στις προηγούμενες γενιές φαίνεται πως κρύβεται η λύση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, με τους ερευνητές να οδηγούνται στο συμπέρασμα πως η υγεία των γονέων καθορίζει εάν ένα παιδί θα γίνει υπέρβαρο ή όχι, πριν ακόμη γίνει η σύλληψή του!

Είναι πιθανό λοιπόν, ένα έμβρυο να λάβει τα ελαττωματικά γονίδια των γονιών του, και παρά το γεγονός ότι στην αρχή της ζωής του είναι υγιές, το ρίσκο να εμφανίσει παχυσαρκία και χρόνιες ασθένειες στην μετέπειτα ζωή του είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Ωστόσο, οι ερευνητές υπογραμμίζουν πως η παχυσαρκία στις επόμενες γενιές εξαρτάται και από άλλους παράγοντες.

Σήμερα ο καθηγητής Mark Hanson του University of Southampton στοχεύει στην εκπαίδευση των μελλοντικών γονέων για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Όπως εξηγεί, εάν οι άνθρωποι δεν έχουν ως προτεραιότητα την υγεία τους, δεν θα μπορέσουν να είναι ούτε οι ίδιοι υγιείς ούτε όμως και τα παιδιά τους. Ο καθηγητής παροτρύνει τις κυβερνήσεις να δημιουργήσουν στρατηγικές για την προστασία της δημόσιας υγείας και δη των εφήβων. Τονίζει μάλιστα πως η παχυσαρκία δεν εξαλείφεται μόνο με την επιβολή υψηλής φορολογίας στην ζάχαρη ούτε με τον περιορισμό των διαφημίσεων των ανθυγιεινών σνακ.

Τον περασμένο Μάιο, μια ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είχε αναφερθεί στο φαινόμενο της παχυσαρκίας και πώς μπορεί αυτό να αντιμετωπιστεί. Όπως επισήμανε, αυτό που κυρίως απαιτείται είναι η άσκηση, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η ομάδα του ΠΟΥ σημειώνει επίσης πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταγράφονται η κακή διατροφή των παιδιών, ηλικίας κάτω των 5 ετών, οι διατροφικές ανάγκες των έφηβων κοριτσιών, των εγκύων αλλά και των γυναικών που θηλάζουν.

Οι ερευνητές είναι κατηγορηματικοί. Δίνοντας βαρύτητα στην διατροφή και την άσκηση οι άνθρωποι όχι μόνο διασφαλίζουν την δική τους υγεία αλλά και την υγεία των απογόνων τους.

-Διαφήμιση-
Delegate