Αποδεσμεύθηκαν τα πρώτα 65 εκατ. ευρώ για το Μαρινόπουλο

Αποδεσμεύθηκαν τα πρώτα 65 εκατ. ευρώ για το Μαρινόπουλο
-Διαφήμιση-
Delegate

Στην εκταμίευση των πρώτων 65 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 80 εκατ. ευρώ που προβλέπονται ως ενδιάμεση χρηματοδότηση για τη Μαρινόπουλος στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Σκλαβενίτη προχώρησαν οι τράπεζες και οι δύο αλυσίδες

Με τα χρήματα αυτά καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους της Μαρινόπουλος τα δεδουλευμένα Ιουλίου και Αυγούστου ενώ από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η τροφοδοσία των καταστημάτων με εμπορεύματα.

Τα 65 εκατ. ευρώ που αποδεσμεύθηκαν προέρχονται κατά 40 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες Alpha, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικές δαπάνες (25 εκατ. ευρώ) και να ανανεωθούν συμβόλαια μισθώσεων ακινήτων (15 εκατ. ευρώ), από την ίδια την εταιρεία Σκλαβενίτης η οποία θα δώσει 15 εκατ. ευρώ για την αγορά εμπορευμάτων, και από την οικογένεια Μαρινόπουλου για τους μισθούς στο προσωπικό και λειτουργικά έξοδα.

-Διαφήμιση-
Delegate

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του efsyn.gr, άλλες δύο δόσεις των 7,5 εκατ. ευρώ προβλέπεται να εκταμιευθούν από τις τράπεζες των Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Η ενδιάμεση χρηματοδότηση προβλέπεται ότι θα φτάσει συνολικά τα 80 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου καθώς θα δοθούν ακόμη δύο δόσεις των 7,5 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Βεβαίως, τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν παρά για να καλυφθούν ελάχιστες υποχρεώσεις ενώ ο δρόμος για την ολοκλήρωση του ντηλ παραμένει μακρύς και με αρκετά «αγκάθια».

Διαβάστε στην εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στα περίπτερα αναλυτικό ρεπορτάζ για τους «αστερίσκους» και τα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη.