Αποκαλυπτήρια για τις νέες εισφορές των αγροτών, άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ

Εκπνέει τη Μ. Πέμπτη η προθεσμία για τις ασφαλιστικές εισφορές Φεβρουαρίου των αγροτών
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι, μεταξύ αυτών και οι αγρότες, μπορούν να δουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές για τους πρώτους δύο μήνες.

Σε πρώτη φάση, θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια αγροτών με μοναδική απασχόληση ενώ από τα την επόμενη εβδομάδα εκείνα που αφορούν αγρότες με παράλληλες δραστηριότητες.

-Διαφήμιση-

Σημειωτέον ότι για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ απαιτείται πιστοποίηση, μέσω του συστήματος TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι αγρότες θα λάβουν τα ειδοποιητήριά τους και ταχυδρομικά, κάτι που ωστόσο δεν αναμένεται να συμβεί πριν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Χαμηλότερες εισφορές για την πλειοψηφία βλέπει ο Πετρόπουλος

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος επιμένει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών όχι μόνο δεν θα «δουν» αυξήσεις στις ασφαλιστικές τους εισφορές αλλά θα έχουν και… μειώσεις.

Μιλώντας την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στη Βουλή, ο κ. Πετρόπουλος ζήτησε «να σταματήσει η παραπληροφόρηση και να πρυτανεύσει η αλήθεια», προσθέτοντας «ότι δεν έχουν καμία βάση τα περί σφαγιασμού των αγροτών λόγω των νέων ασφαλιστικών εισφορών».

Όπως ανέφερε, από 444.000 αγρότες που καλούνται να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές, οι 400.000 θα καταβάλουν 87 ευρώ μηνιαίως αντί 113 που κατέβαλαν με το προηγούμενο καθεστώς και μόλις 620 άτομα θα πληρώσουν την υψηλή εισφορά.

«Ήρθε η ώρα της αλήθειας», είπε ο υφυπουργός και ζήτησε να σταματήσουν όσα συμβαίνουν με τα μπλόκα σε εθνικές οδούς και στα σύνορα της χώρας.

-Διαφήμιση-
Delegate