Αποστόλου: «Δεν μπορούμε να δίνουμε διαρκώς παρατάσεις»

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής ρυζιού - Ξεκίνησαν οι πληρωμές
-Διαφήμιση-
Delegate

Δεν μπορούν να μπουν οι ορυζοπαραγωγοί της Ανθήλης Φθιώτιδας, που έχασαν τις προθεσμίες για ένταξη  στο καθεστώς συνδεδεμένης ενίσχυσης, επειδή αυτό δεν προβλέπεται από κοινοτικό κανονισμό.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αιτωλοακαρνανίας, Νίκου Μωραΐτη, ο οποίος του επεσήμανε πως αυτό δεν έγινε με δική τους υπαιτιότητα.

Ο κ.Μωραΐτης εξήγησε ότι υπήρξαν παραγωγοί στην Ανθήλη, οι οποίοι δεν πήραν τη συνδεδεμένη ενίσχυση για το ρύζι, καθώς παρουσίασαν τιμολόγια  αλλά με σχετική καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να μη φαίνονται στο σύστημα ως δικαιούχοι και να βγουν εκτός, επειδή ο συγκεκριμένος έμπορος δεν παρέδωσε στην ώρα του τα παραστατικά.

-Διαφήμιση-

Ο κ.Αποστόλου εξήγησε πως ήδη υπήρξε μια παράταση 1 μηνός αλλά δεν μπορούν να δίνονται διαρκώς παρατάσεις, λόγω και του κοινοτικού κανονισμού. Σημείωσε δε πως είχαν καταθέσει αιτήσεις ενίσχυσης 6.365 γεωργοί, 4.868 παρέδωσαν ποσότητα προϊόντος υπό την προϋπόθεση της ελάχιστης παράδοσης. «Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε διαρκώς ημερομηνίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.