Β. Αποστόλου: Βρήκαμε ειλημμένες αποφάσεις, παλεύουμε για τη φέτα

Β. Αποστόλου: Βρήκαμε ειλημμένες αποφάσεις, παλεύουμε για τη φέτα
-Διαφήμιση-
Delegate

«Κατορθώσαμε να τερματίσει η εποχή, που ο αγρότης ήταν πολίτης Β κατηγορίας», επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Μιλώντας από το βήμα στην Ολομέλεια της  Βουλής έκανε λόγο για διασφάλιση του ατομικού αφορολόγητου εισοδήματος και της κατώτερης εθνικής σύνταξης και τόνισε πως η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά απέναντι στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Υποστήριξε πως η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών όχι απλά δεν θα έχει επιπτώσεις αλλά θα βγει ωφελημένη από τις ρυθμίσεις και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είχε τα περιθώρια που ήθελε για να κάνει πολιτική, αφού βρήκε πρόστιμα και καταλογισμούς αλλά και συγκεκριμένες αποφάσεις για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Πέραν κάθε λογικής είναι η σκέψη πως για τη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων έχει ευθύνη μια κυβέρνηση 16 μηνών, που ποτέ δεν κυβέρνησε απερίσπαστα», είπε, απαντώντας στον προλαλήσαντα Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος είχε αναφέρει πόσο άλλαξε προς το χειρότερο, η οικονομική κατάσταση της χώρας από την ημέρα που ξεκίνησε η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε πως ο αγροτικός χώρος μπορεί ν΄ αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό μιας καινούργιας αναπτυξιακής διαδικασίας, σημείωσε πως η προσπάθεια για να αλλάξει η συμφωνία για τη φέτα δεν είναι για το θεαθήναι. Τόνισε πως υπάρχει σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και  πως δεν εγκαταλείφθηκαν οι ιδέες της Αριστεράς.

Άννα Στεργίου