Αποστόλου για πληρωμές Συνδεδεμένων: Ίσως αυτή την Παρασκευή, ίσως την άλλη

Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Χωρίς να δεσμευτεί για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής των συνδεδεμένων ενισχύσεων ολοκλήρωσε τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της στρατηγικής ανάπτυξης των αρωματικών φυτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου. Όπως επισήμανε, εάν δεν πληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή 2/6, τότε η καταβολή θα γίνει την άλλη Παρασκευή.

Πρόκειται για πληρωμή ύψους περίπου 70 εκ. ευρώ, για την οποία ήδη έχει γράψει η «ΥΧ» στο προηγούμενο φύλλο της, αναφορικά με την καταβολή και των υπόλοιπων συνδεδεμένων ενισχύσεων του 2016 στους δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Σειρά έχουν οι ενισχύσεις στα ζωικά, το ρύζι, τη βιομηχανική ντομάτα και τα πορτοκάλια προς χυμοποίηση, ενώ αναμένεται και η συμπληρωματική πληρωμή των υπόλοιπων συνδεδεμένων καθεστώτων, συμπεριλαμβανομένων και των στρεμματικών ενισχύσεων των Μικρών Νησιών του Αιγαίου. Μαζί με τα υπόλοιπα που αφορούν τη βασική ενίσχυση, το «Πρασίνισμα» και το καθεστώς ενίσχυσης για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας, το συνολικό ποσό εκτιμάται να φτάσει περίπου τα 70 εκατ. ευρώ.

-Διαφήμιση-
Delegate