Αποστόλου: Ως τις 15 Οκτωβρίου κλείνουμε όλες τις εκκρεμότητες για τους κτηνοτρόφους 

Αποστόλου: Ως τις 15 Οκτωβρίου κλείνουμε όλες τις εκκρεμότητες για τους κτηνοτρόφους 
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Στα 11 ευρώ θα φτάσει η συνδεδεμένη ενίσχυση ανά ζώο, επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Ευάγγελος Αποστόλου, από 5 ή και 7 ευρώ που είναι σήμερα, από το βήμα της Βουλής.  

Ο κ. Αποστόλου κλήθηκε ν΄ απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, σχετικά με το πρόβλημα των παραγωγών αυτόχθονων φυλών. 

Ο κ. Μωραΐτης αναφέρθηκε στα προβλήματα σημειώνοντας πως πολλοί δε φτάνουν τα 120 κιλά παραγωγής ανά ζώο , ώστε να πάρουν ενίσχυση ενώ υποστήριξε πως είναι τραγική η κατάσταση στο θέμα των αδειοδοτήσεων σταβλικών εγκαταστάσεων  λόγω υποστελέχωσης των δασαρχείων. 

-Διαφήμιση-
Delegate

Σε ακόμη πιο δεινή θέση, όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, έχουν περιέλθει οι αιγοτρόφοι, που δεν μπορούν να καταφέρουν να πιάσουν αυτά τα κιλά αλλά και παραγωγοί γάλακτος που επλήγησαν τα κοπάδια από καταρροϊκό πυρετό. Ο κ.Αποστόλου επεσήμανε πως η κυβέρνηση θεωρεί σημαντικό να διασφαλιστεί η διατροφική επάρκεια της χώρας και δίνει έμφαση στην Κτηνοτροφία. 

Ανέφερε πως η κυβέρνηση θεωρεί σημαντική την κτηνοτροφία και δίνει έμφαση στην αυτάρκεια της χώρας μας και διπλασιάζει τα ποσά για τους κτηνοτρόφους, καθώς τα ποσά για τους κτηνοτρόφους (αιγοπρόβατα και βοοειδή) θα ανέλθουν στα 124 περίπου εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι πολλές απ΄αυτές τις προτάσεις είχαν κατατεθεί από το Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας κι έγιναν δεκτές και με το νέο καθεστώς  υπολογίζεται ότι αυξάνονται οι ενισχύσεις από 31 εκατομμύρια ευρώ σε 50 στα αιγοπρόβατα ενώ από περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ είναι οι ενισχύσεις για τα βοοειδή και σε αυτές έρχονται να προστεθούν η συνδεδεμένη για τις ζωοτροφές στις οποίες πλέον συμπεριλαμβάνεται και το τριφύλλι που αφορά περίπου 1, 1 εκατομμύριο στρέμματα.

Άννα Στεργίου