Αποστόλου προς Φ. Αραμπατζή: Μας βάλατε το μαχαίρι στο λαιμό

Β. Αποστόλου: Να εμπεδωθούν οι αρχές λειτουργίας των συνεταιρισμών
-Διαφήμιση-
Delegate

«Μας βάλατε το μαχαίρι στο λαιμό με τις συμφωνίες που έχετε υπογράψει», τόνισε στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Σερρών της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή. 

Η πρώην τομεάρχης Αγροτικού, βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, σημείωσε πως υπάρχει θέμα με το ελληνικό γιαούρτι. Τόνισε ότι με το νέο Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, τίθεται σε κίνδυνο η ταυτότητα του παραδοσιακού προϊόντος, καθώς δεν αίρεται για πρώτη φορά η υποχρεωτικότητα στη χρήση νωπού γάλακτος και ανοίγει η κερκόπορτα για αθρόες εισαγωγές φτηνού γάλακτος, μετά και την κατάργηση των ποσοστώσεων. Η ίδια αναφέρθηκε στη σκληρή πραγματικότητα, έκανε λόγο για αφύλακτα σύνορα στους ακριτικούς νομούς, με ελλιπέστατους ελέγχους.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επέμεινε πως είναι στο στάδιο της διαβούλευσης Κοινή Υπουργική Απόφαση και δεν έχει ολοκληρωθεί. Επεσήμανε πως με βάση τα όσα ισχύουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπη, δεν επιτρέπεται η υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης. Σημείωσε ότι το θέμα αυτό αφορούσε στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

«Επιμένουμε στην υποχρεωτική αναγραφή, πράγμα που δεν έχει γίνει αποδεκτό, παρά την παράκληση μας στους βιομήχανους, κάτι που έπρεπε να το κάνουν», τόνισε ενώ άφησε να εννοηθεί η Ελλάδα θα προσφύγει και δικαστικά αν η Τσεχία, δεν σταματήσει να παραπλανεί τους καταναλωτές, για το γιαούρτι. Έριξε δε το γάντι στη Φωτεινή Αραμπατζή, για το θέμα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.  

Άννα Στεργίου