Β. Αποστόλου: Συνεχίζει κανονικά ο κτηνίατρος εκτροφής

Αντιδράση της ΠΟ.ΓΕ.ΔΥ για τον αποκλεισμό μελών της από τους υποψήφιους για διοικητικές θέσεις του ΥΠΑΑΤ
-Διαφήμιση-
Delegate

Παραμένει ενεργός ο θεσμός του κτηνιάτρου εκτροφής, καθώς, λόγω και της οικονομικής κατάστασης της χώρας,  δεν υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω προσλήψεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου.

Το ζήτημα αυτό τέθηκε κατά τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, από τον Θανάση Δαβάκη, βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ, ο οποίος σημείωσε ότι υπήρξε τεράστιο πρόβλημα στη ζωική παραγωγή της περιοχής του εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού. Τόνισε ότι η Λακωνία έχει σημαντικό ζωικό κεφάλαιο στα αιγοπρόβατα με 2.500 περίπου ποιμνιοστάσια αλλά διαθέτει και μονάδες με βοοειδή και σημείωσε πως οι υπηρεσίες του Δημοσίου είναι υποστελεχωμένες. Ανέφερε εξάλλου πως κτηνίατροι του Δημοσίου έχουν ενστάσεις απέναντι στον κτηνίατρο εκτροφής. 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  σημείωσε πως ήδη έχουν εγγραφεί 457 ιδιώτες κτηνίατροι και επικαιροποιείται διαρκώς το μητρώο. «Η αγωνία μας για την Κτηνοτροφία είναι δεδομένη», υποστήριξε ο κ.Αποστόλου, «Θέλουμε να έχουμε κτηνιάτρους δημοσίους υπαλλήλους πολλά προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν» τόνισε και πρόσθεσε πως οι κτηνίατροι εκτροφής μας καλύπτουν για ορισμένο έργο. 

  • Άννα Στεργίου