Μέσα στην 3ετια θα λυθεί το πρόβλημα με τα βοσκοτόπια

Με «λιβαδικές μονάδες» επιχειρεί να δώσει λύση στους βοσκοτόπους το ΥπΑΑΤ
-Διαφήμιση-
Delegate

Μέσα στην επόμενη τριετία αναμένεται να είναι έτοιμα τα κανονικά διαχειριστικά σχέδια για τα βοσκοτόπια, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Κατά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υποστήριξε κατηγορηματικά πως δεν τίθεται θέμα καύσης των βοσκοτόπων, όπως συνέβη στα νησιά, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το φυσικό περιβάλλον. Μάλιστα εμπειρογνώμονες κατέθεσαν πως οι κτηνοτροφικές φωτιές σταμάτησαν, από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση, όποιος κτηνοτρόφος συλλαμβάνεται να βάζει πυρκαγιά, να σταματά η επιδότησή του.

Ο κ.Αποστόλου τόνισε πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει κάπως το θέμα της αλλαγής του Κανονισμού για τις επιλέξιμες εκτάσεις καταθέτοντας αίτημα για να αναφέρονται και οι ξυλώδεις εκτάσεις, στα επιλέξιμα. Επέμεινε ότι οριστική λύση πρόκειται να υπάρξει τα επόμενα χρόνια καθώς η σημερινή τεχνική λύση, δόθηκε για να μην υπάρξει πρόβλημα στην απόδοση των επιδοτήσεων των κτηνοτρόφων.

-Διαφήμιση-

Αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις επιλεξιμότητες σημείωσε ότι το μεγαλύτερο είναι στην Κρήτη. «Η δυνατότητα με βάση τον κανονισμό, δεν μπορεί να καλυφθεί από την επιλεξιμότητα, οπότε έχουμε πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία πως και αυτό θα λυθεί , ενώ σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια να υπάρξει τροποποίηση κατά την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ.

Υπενθυμίζεται πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απ΄ όλη την Κρήτη είχαν αναφερθεί στο πρόβλημα με τις επιλέξιμες εκτάσεις , το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους κτηνοτρόφους.

Άννα Στεργίου