Φ. Αραμπατζή: Ξανά στον αέρα η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Σερρών;

Φ. Αραμπατζή: Ξανά στον αέρα η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Σερρών;
-Διαφήμιση-
Delegate

Την έγκαιρη στελέχωση και λειτουργία της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Σερρών ζητεί μ΄ επίκαιρη ερώτησή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, η βουλευτής Σερρών της ΝΔ , Φωτεινή Αραμπατζή .

Συχνά  αγρότες στέλνουν σε  σχολές κρεοπωλών ή γαλακτοκομίας τα παιδιά τους, προκειμένου να υπάρχει ένα ουσιαστικό ή και συμπληρωματικό εισόδημα στην οικογένεια.

 Η συγκεκριμένη σχολή αφορά όχι μόνο την περιοχή των Σερρών αλλά υπάγονται σε αυτήν μαθητές και από Κιλκίς, Ημαθία και Πέλλα.

-Διαφήμιση-

Οι προσπάθειες για να επαναλειτουργήσει η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Σερρών, έγιναν επί θητείας Θεόφιλου Λεονταρίδη ως αναπληρωτή υπουργού στο Αγροτικής Ανάπτυξης. Και ο ίδιος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του , γιατί , όπως έλεγε, δυο χρονιά μετά την πρωτοβουλία αυτή, δεν έχει γίνει κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση ενώ υπήρχαν συνεννοήσεις και με τη σχολή της Θεσσαλονίκης και με κτηνιάτρους της περιφερειακής ενότητας Σερρών.

Η ίδρυση της σχολής αυτής  κρίθηκε αναγκαία λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει για τα επαγγέλματα κρεοπωλών και εκδοροσφαγέων και μόνο για το νομό Σερρών οι αιτήσεις έφτασαν τις 110 για φέτος. Όπως τονίζει η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή με τη λειτουργία της σχολής θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος αναμονής των ενδιαφερομένων δεδομένου πως έχει αυξημένη ζήτηση το επάγγελμα του κρεοπώλη.

Με την επίκαιρη  ερώτηση ζητεί να πληροφορηθεί γιατί υπήρξε αδικαιολόγητη αδιαφορία για τη συνεχιζόμενη και εύρυθμη λειτουργία της Σχολής Κρεοπωλών στις Σέρρες από πλευράς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και δεν έχουν προχωρήσει οι ενέργειες για τη στελέχωσή της, ώστε να λειτουργήσει. Επίσης, ζητεί να πληροφορηθεί αν υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα από πλευράς του ΥΠΑΑΤ για την επαναλειτουργία της Σχολής , ώστε να αποκτήσουν την πιστοποίηση του κρεοπώλη, όπως λέει, ειδικά σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης και ανεργίας.

Άννα Στεργίου