Αργολίδα: Να εξεταστεί το πρόβλημα ακαρπίας των ελαιοδένδρων

Αργολίδα: Να εξεταστεί το πρόβλημα ακαρπίας των ελαιοδένδρων

Την ανάγκη άμεσης εξέτασης του προβλήματος ακαρπίας των ελαιοδένδρων λόγω καιρικών συνθηκών και να εκτιμηθούν οι ζημιές στους ελαιοπαραγωγούς, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός με Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή. 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Όπως επισημαίνει μεγάλος αριθμός ελαιοπαραγωγών σε πολλές περιοχές της Αργολίδας, ενώ φέτος είναι χρονιά παραγωγής και παρά την μεγάλη ανθοφορία, δεν υπήρξε η αναμενόμενη καρπόδεση λόγω των  καιρικών συνθηκών και ιδιαίτερα της ξηρασίας, γεγονός που προοιωνίζεται σημαντικά προβλήματα στην παραγωγή και τα εισοδήματα των αγροτών.

Δεδομένου του ότι οι αγρότες ήδη δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια μακρά σειρά από οικονομικά βάρη όπως δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, αυξημένος ΦΠΑ στο 24%, ασφαλιστικές εισφορές και άλλα, καθίσταται επιτακτική η άμεση εξέταση του προβλήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ.

Κατόπιν αυτού, ερωτάται ο Υπουργός με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις θα αντιμετωπιστεί το σοβαρό πλήγμα που αναμένεται στα εισοδήματα μεγάλου αριθμού ελαιοπαραγωγών από την ακαρπία”.

gaia-sense