Αργολίδα: Να εξεταστεί το πρόβλημα ακαρπίας των ελαιοδένδρων

Αργολίδα: Να εξεταστεί το πρόβλημα ακαρπίας των ελαιοδένδρων
-Διαφήμιση-
Delegate

Την ανάγκη άμεσης εξέτασης του προβλήματος ακαρπίας των ελαιοδένδρων λόγω καιρικών συνθηκών και να εκτιμηθούν οι ζημιές στους ελαιοπαραγωγούς, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός με Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή. 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Όπως επισημαίνει μεγάλος αριθμός ελαιοπαραγωγών σε πολλές περιοχές της Αργολίδας, ενώ φέτος είναι χρονιά παραγωγής και παρά την μεγάλη ανθοφορία, δεν υπήρξε η αναμενόμενη καρπόδεση λόγω των  καιρικών συνθηκών και ιδιαίτερα της ξηρασίας, γεγονός που προοιωνίζεται σημαντικά προβλήματα στην παραγωγή και τα εισοδήματα των αγροτών.

-Διαφήμιση-
Delegate

Δεδομένου του ότι οι αγρότες ήδη δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια μακρά σειρά από οικονομικά βάρη όπως δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, αυξημένος ΦΠΑ στο 24%, ασφαλιστικές εισφορές και άλλα, καθίσταται επιτακτική η άμεση εξέταση του προβλήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ.

Κατόπιν αυτού, ερωτάται ο Υπουργός με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις θα αντιμετωπιστεί το σοβαρό πλήγμα που αναμένεται στα εισοδήματα μεγάλου αριθμού ελαιοπαραγωγών από την ακαρπία”.