«Καθαρά» τα φρούτα και λαχανικά της Αργολίδας

argolida-frouta
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki
Ιδιαίτερα θετικά για τους καταναλωτές ήταν τα αποτελέσματα των ελέγχων στην Αργολίδα για υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε γεωργικά προϊόντα το 2017.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΑΟΚ, την περσινή χρονιά λήφθηκαν 56 δείγματα: 24 δείγματα λαχανικών, 26 δείγματα φρούτων και 6 δείγματα ελαιολάδου. Σε ό,τι αφορά τους χώρους δειγματοληψίας, η αναλογία ήταν 54% λαϊκές αγορές, 22% σούπερ μάρκετ, 18% συσκευαστήρια και 6% οπωροπωλεία.

Όπως μας ενημέρωσαν από τη ΔΑΟΚ, από τα 56 δείγματα βρέθηκε ένα (1) δείγμα ροδάκινων προέλευσης Λακωνίας, που λήφθηκε από σούπερ μάρκετ με υπολείμματα του μη εγκεκριμένου εντομοκτόνου dimethoate και ένα δείγμα μανταρινιών (κλημεντίνες) που λήφθηκε από συσκευαστήριο με υπολείμματα της μη εγκεκριμένης ουσίας pyraclostrobin.

-Διαφήμιση-

Επίσης, δύο δείγματα πορτοκαλιών και ένα δείγμα βερίκοκων προέλευσης Αργολίδας, που λήφθηκαν από λαϊκές αγορές της Αττικής, βρέθηκαν με υπολείμματα μη εγκεκριμένων δραστικών ουσιών για την αντίστοιχη καλλιέργεια και ακολουθήθηκε η διοικητική διαδικασία της επιβολής κυρώσεων.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Αργολίδας, Δημήτρης Δήμου, «όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των ελέγχων για το έτος 2017, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το βασικό πρόβλημα που ανακύπτει είναι ότι υπάρχουν αγρότες που εφαρμόζουν γεωργικά φάρμακα μη εγκεκριμένα για την καλλιέργειά τους».

-Διαφήμιση-
Delegate