Αργολίδα: Πονοκέφαλος για ΔΕΔΔΗΕ και αγρότες οι κλοπές

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ζημιά που υφίσταται ο ΔΕΔΔΗΕ στην Αργολίδα από τις κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων παροχών των ανεμομεικτών, που έχουν πάρει έκταση πλέον και όλοι αναζητούν μία λύση που να γλιτώσει τόσο την επιχείρηση από τα έξοδα όσο και τους αγρότες από τα προβλήματα.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί είναι και η δήλωση του διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας, Δημήτρη Λαμπρόπουλου, που αποκαλύπτει ότι «ήρθε και βραδιά που έκλεψαν επτά μετασχηματιστές και το αποτέλεσμα είναι τον χειμώνα, που οι αγρότες φοβούνται μήπως και μείνουν χωρίς ανεμομείκτες, να κάνουν μόνοι τους περιπολίες». Όσο για το ετήσιο κόστος των κλοπών, ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Στο ερώτημα για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα, το στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ότι ο Διαχειριστής ξεκίνησε πειραματικά μία προσπάθεια στην Αργολίδα να ελέγξει το φαινόμενο των κλοπών με μία εταιρεία security και συνεχίζει να το ψάχνει, «αφού το φαινόμενο είναι πανελλαδικό και η απόφαση πρέπει να παρθεί σε κεντρικό επίπεδο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 είχαν κλαπεί πάνω από πενήντα μετασχηματιστές, ενώ ο χειμώνας είναι η πλέον δύσκολη εποχή, αφού χρειάζεται να λειτουργήσουν οι ανεμομείκτες.

Γιώργος Αργυρίου

-Διαφήμιση-
Delegate