Αγροτική ανάπτυξη – Οικιστική ανάπτυξη: Σημειώσατε 2!

Μικραίνει και μοιράζεται σε λιγότερα χέρια η πίτα της αγροτικής παραγωγής (infographic)
-Διαφήμιση-
Delegate

Πίσω έκανε τελικά η κυβέρνηση, υπό το βάρος των διαρκών αντιδράσεων, στο θέμα της Προστασίας της Γεωργικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας (ΓΓΥΠ), και την απαγόρευση δόμησης σε χωράφια, με την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 50.

Οι φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονταν από παντού, πλην γεωτεχνικών, ανάγκασε όχι τον εμπνευστή του αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, αλλά τον προϊστάμενό του, υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Σκουρλέτη, να… τραβήξει πίσω το επίμαχο άρθρο.

Υποστήριξε μάλιστα, στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ότι «κρίνεται σκόπιμο το άρθρο αυτό να αποσυρθεί και να επανέλθει, ώστε να μην έχουμε πολίτες που αισθάνονται ότι κάπου αδικούνται»!

-Διαφήμιση-

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις ήταν πολλές και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα αυτή του τομεάρχη αγροτικού των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη, ο οποίος είναι μηχανικός, και τόνισε ότι θα βρεθούν χωρίς οικόπεδα άνθρωποι που δεν έχτισαν λόγω κρίσης και έλλειψης τραπεζικής χρηματοδότησης.

Εναντίον του άρθρου 50 καταφέρθηκε εξαρχής και ο αγορητής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, παρότι όμως ψήφισε το νομοσχέδιο επί της Αρχής. Είχε σημειώσει ότι θα δημιουργούσε προβλήματα χωροθέτησης και σε ιδιώτες που έχουν αγοράσει οικόπεδα και γενικά σε περιοχές που δεν έχουν χωροθετηθεί βιομηχανικά πάρκα.

Άννα Στεργίου