Ασωπός: Προχωρά επιχειρηματικό πάρκο εξυγίανσης

Ασωπός: Προχωρά επιχειρηματικό πάρκο εξυγίανσης
-Διαφήμιση-
Delegate

«Το μεγαλύτερο ενδεχομένως περιβαλλοντικό ζήτημα της χώρας», χαρακτήρισε τον «Ασωπό», ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, σημειώνοντας ότι σχετίζεται άμεσα με την  Υγεία και τη βιομηχανική δραστηριότητα.

Το θέμα αυτό είχε αναδείξει στο προηγούμενο φύλλο σε ρεπορτάζ της η εφημερίδας «Υ.Χ.» και είχε επισημάνει τα προβλήματα που υπάρχουν και εξακολουθούν να ταλαιπωρούν και τους κατοίκους και το φυσικό περιβάλλον.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως έχει κατατεθεί «ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο προχωρά σε τρεις άξονες- περιβάλλον, δημόσια υγεία, επιχειρηματικότητα». Σημείωσε πως ήδη έχουν συσταθεί δυο παρατηρητήρια: Υγείας και Περιβάλλοντος τα οποία λειτουργούν.

-Διαφήμιση-

Υποστήριξε πως από την πλευρά της Περιφέρειάς του έχει κατατεθεί ολοκληρωμένο σχέδιο «το οποίο προχωρά σε τρεις άξονες- περιβάλλον, δημόσια υγεία, επιχειρηματικότητα. Ήδη έχουμε συστήσει δύο παρατηρητήρια, παρατηρητήριο υγείας και παρατηρητήριο περιβάλλοντος, τα οποία λειτουργούν αυτή τη στιγμή που μιλάμε».

Τόνισε ότι έχουν προχωρήσει «μια σειρά από έργα, τα οποία είναι ήδη στον αέρα. Η οριοθέτηση του ποταμού είναι ένα από αυτά, ο εντοπισμός της εστίας της ρύπανσης, είναι ένα άλλο. Έχουμε κάνει μια σειρά από άλλες- μικρότερης εμβέλειας- παρεμβάσεις και βεβαίως αυτή τη στιγμή, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Ανάπτυξης- αφού έχουμε καταθέσει μια ΟΧΕ ( Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση)- αλλά και με τους εγκατεστημένους βιομηχάνους, τον Δήμο, το Επιμελητήριο, προχωράμε στη δημιουργία ενός επιχειρηματικού πάρκου εξυγίανσης, το οποίο μπορεί να είναι μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα».

Εξήγησε πως τουλάχιστον η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος,  που εκπροσωπεί «έχει τα περίφημα όργανα αιθαλομίχλης, τα οποία τα έχουμε προμηθευθεί σε κάθε πόλη για να μπορούμε να παρακολουθούμε τι γίνεται, ειδικά το χειμώνα, όπως ξέρετε, είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Συμμετέχουμε σε μια σειρά από προγράμματα life, που έχουν να κάνουν με την Οίτη  του Καλλίδρομου, είτε με τον Ασωπό. Έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο νέο σχέδιο του χωροταξικού σχεδιασμού, τον περιφερειακό χωροταξικό σχεδιασμό, που το έχουμε υποβάλει στο Υπουργείο».

Άννας Στεργίου