Αυστραλοί ερευνητές υποστηρίζουν τα κεράσια βοηθούν στο αδυνάτισμα

Πιάνουν τιμή, αλλά όχι κιλά φέτος τα λιγοστά πρώιμα κεράσια
Άνθισαν, αλλά δεν κάρπισαν τα δέντρα
-Ειδική έκδοση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Αποτελεσματική θεραπεία αλλά και προληπτική αγωγή κατά των διατροφικών σχημάτων που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Όπως εξηγεί η Δρ Μέλανι Μπλακχαλ από το Τμήμα Υγείας του αυστραλιανού πανεπιστημίου «όλο και περισσότερα στοιχεία τεκμηριώνουν ότι οι ανθοκυανίνες έχουν θετική επίδραση σε πολλές παθήσεις, αλλά ελάχιστα είναι τα δεδομένα που να εστιάζουν στην παχυσαρκία».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Έτσι οι ερευνητές σίτισαν ποντίκια με πολλά λιπαρά και χώρισαν τη μελέτη σε δύο σκέλη: μια περίοδο πρόληψης διάρκειας έξι εβδομάδων και μια περίοδο αναστροφής διάρκειας 10 εβδομάδων.

Η ανθοκυανίνη συμπεριλήφθηκε στην αρχή της πρόληψης και στο τέλος της έκτης εβδομάδας της περιόδου αναστροφής.

Τα πειραματόζωα στο σκέλος της πρόληψης πήραν 19% λιγότερο βάρος μετά από λήψη ανθοκυανίνης για έξι εβδομάδες. Επίσης, οι ανθοκυανίνες βοήθησαν στην μείωση της φλεγμονής.

Στόχος των ερευνητών είναι να συνεχίσουν την έρευνα σε ανθρώπους, καθώς η παχυσαρκία είναι μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας και τα υπάρχοντα προληπτικά μέσα δεν αποδεικνύονται και πολύ αποτελεσματικά. Ευελπιστούν λοιπόν οι ανθοκυανίνες να αναδειχθούν σε πολύτιμο σύμμαχο στην θεραπεία και πρόληψη της παχυσαρκίας.

Πηγή: www.cretalive.gr

 

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress