Αυξάνουν τα μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία οι αγρότες της δυτικής Μακεδονίας

Νέοι αποκλεισμοί από αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας αν δεν οριστεί ακριβής ημερομηνία συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ενισχύουν διαρκώς την αγωνιστικότητά τους αγρότες και κτηνοτρόφοι στη δυτική Μακεδονία, αυξάνοντας τα μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Για σήμερα, εκτός την κινητοποίηση που προγραμμάτισε η «Ανεξάρτητη Κίνηση Αγροτών» του μπλόκου Μανιακίου επί της εθνικής οδού Φλώρινας – Έδεσσας, συνάδερφοί τους της ευρύτερης περιοχής του νομού έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στις δύο συγκεντρώσεις, του Λευκώνα Σερρών και της Νίκαιας Λάρισας. Κάποιοι θα συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο στη σύσκεψη της Νίκαιας, αλλά υπάρχουν και άλλοι που θα στείλουν αντιπροσωπεία και στις δύο συναντήσεις.

-Διαφήμιση-

Κατά τα λοιπά, μεθαύριο, Πέμπτη, από τις 12 το πρωί, αναμένεται να ξεκινήσει ο 24ωρος συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας.

Στην κινητοποίηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Μόσχο, θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι -μεταξύ άλλων- από Πρέσπες, Καστοριά και Αμύνταιο, ενώ ο προγραμματισμός αφορά τη μετάβασή τους στο σημείο με αγροτικά οχήματα και λίγα τρακτέρ, καθώς -όπως υπογραμμίζεται- η κινητοποίηση θα είναι συμβολική.

Πορεία 37 χιλιομέτρων, από τον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας – Έδεσσας, μέσω χωριών και με τελικό προορισμό την κεντρική πλατεία της Πτολεμαϊδας, όπου θα μοιράσουν φυλλάδια με τα αιτήματά τους, έχουν προγραμματίσει για σήμερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι των περιοχών Αμυνταίου, Φλώρινας και Πύργων Εορδαίας νομού Κοζάνης, σύμφωνα με ενημέρωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του μέλους της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Στέλιου Δεμερτζίδη. Στην κινητοποίηση, θα συμμετάσχουν περί τα «35-40 τρακτέρ, ενώ άλλοι θα ακολουθούν με αγροτικά οχήματα». Επίσης, στις 12:00 θα ξεκινήσει η διέλευση αγροτικών μηχανημάτων της Ανεξάρτητης Κίνησης Αγροτών του μπλόκου Μανιακίου, με στάθμευση στον χώρο της κεντρικής πλατείας στην Πτολεμαϊδα, διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και ακολούθως πορεία προς το δημαρχείο του δήμου Εορδαίας.

Τα υπόλοιπα μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καστοριάς παραμένουν από τις 30/1 στο μπλόκο τους στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο αξονα επί της Εγνατίας οδού, στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Από τις 2/2 παραμένει το αγροτικό μπλόκο στα Γρεβενά και ειδικότερα στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα.

Στο Καλονέρι Βοείου, αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας, ενώ θέση έχουν ήδη πάρει και εκείνοι του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας – Έδεσσας.

Αύριο στήνεται αγροτικό μπλόκο στη γέφυρα Ρυμνίου, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης, ενώ στην τελικη ευθεία βρίσκεται και η προσπάθεια για μπλόκο στα Κοίλα Κοζάνης, αλλά σε κάθε περίπτωση το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή θα ανακοινωθεί επίσημα τις προσεχείς ημέρες.

-Διαφήμιση-
Delegate