Αυλαία για την 6η Παγκρήτια έκθεση «ΚΡΗΤΗ-Η Μεγάλη Συνάντηση»

Αυλαία για την 6η Παγκρήτια έκθεση «ΚΡΗΤΗ-Η Μεγάλη Συνάντηση»
-Διαφήμιση-
Delegate

Με την επίσκεψη χιλιάδων πολιτών ολοκληρώθηκε η  6η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, από τις 30 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Δ.Ε.Θ. Hellexpo, με την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης). Την έκθεση στήριξαν  δεκάδες φορείς και πολιτιστικά σωματεία Κρητών αλλά και άλλων περιοχών που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  Απόστολο Τζιτζικώστα και  την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για θέματα πρωτογενή τομέα  Θεανώ Βρέντζου.

-Διαφήμιση-

Οι επισκέπτες  της έκθεσης,  είχαν την δυνατότητα να γευτούν, να γνωρίσουν   και να προμηθευτούν  τα προϊόντα των Κρητικών παραγωγών, όπως ελαιόλαδο, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια – αρτοσκευάσματα, μέλι, βασιλικό πολτό, βότανα, γλυκά, ζυμαρικά, τσικουδιά , κρασί, καλλυντικά, αλόη κ.α. ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

H Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα Θεάνω  Βρέντζου- Σκορδαλάκη , τόνισε  ότι , «Η Θεσσαλονίκη και  η Μακεδονία, γενικότερα, αποτελούν ένα σημαντικό επιχειρηματικό-εξαγωγικό σταυροδρόμι της Ελλάδας προς τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη. Είναι μια πολύ σπουδαία έκθεση που προσφέρει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες – παραγωγούς της Κρήτης, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση, να προωθήσουν τα Κρητικά προϊόντα και στην μεγάλη αγορά της Μακεδονίας. Στηρίζουμε τέτοια μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα που προβάλλουν και προωθούν τα προϊόντα του νησιού στην εσωτερική και διεθνή αγορά».

6

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων: ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Τάσος Τζήκας, ο Δήμαρχος Ευόσμου-Κορδελιού Πέτρος Σούλας, ενώ παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Αλέξης Τσαξιρλής, η Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, Μιχάλης Καραμαλάκης Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος δεκάδες εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων.