Β. Αποστόλου: Ελάτε να μιλήσουμε στο υπουργείο και στην αρμόδια επιτροπή της βουλής

Συνάντηση Αποστόλου με παραγωγικούς φορείς της Εύβοιας με θέμα το ΠΑΑ 2014-2020
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Νέα πρόσκληση σε διάλογο απηύθυνε στους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ στις 22/12. Αυτή την φορά ο υπουργός τους κάλεσε και στο υπουργείο και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της βουλής.

«Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τις περυσινές αγροτικές κινητοποιήσεις» τόνισε ο κ. Αποστόλου. Και συμπλήρωσε: «Υπήρξε μια δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού στα λεγόμενα «25 σημεία». Να έρθουν λοιπόν οι αγρότες να συζητήσουμε, να κάνουμε έναν απολογισμό για το τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει η κυβέρνηση πάνω σε αυτές τις δεσμεύσεις. Για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τη ρευστότητα, το κόστος παραγωγής, τις πληρωμές, το εργόσημο κ.λπ. Θα φανεί εκεί ότι στο σύνολο σχεδόν των θεμάτων η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί».

-Διαφήμιση-

Και συνέχισε: «Κάνω μια ρητή πρόσκληση στους αγρότες: δικαίωμά τους είναι οι κινητοποιήσεις, αυτοί αποφασίζουν τον τρόπο αντίδρασής τους. Ωστόσο πρέπει να υπάρχει ένας ουσιαστικός διάλογος για τα θέματα του αγροτικού χώρου, ιδίως όταν προαναγγέλλονται κινητοποιήσεις. Να έρθουν λοιπόν στο Υπουργείο να συζητήσουμε διεξοδικά και ουσιαστικά».

Και κατέληξε σημειώνοντας: «Ζητούν κάποιες ομάδες αγροτών να συνεδριάσει η Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα αγροτικά. Αυτό θα το αποφασίσει η Βουλή, αλλά αναρωτιέμαι, εκεί ποια συμμετοχή θα έχουν οι ίδιοι οι αγρότες; Δεν διαφωνώ με το αίτημά τους, αν όμως θέλουν να υπάρχει αγροτική εκπροσώπηση και να ακούσουν όλοι τις διεκδικήσεις τους, εγώ τους κάνω την εξής πρόσκληση: Να συνεδριάσει η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, να έρθουν και οι ίδιοι οργανωμένα – διότι έχουν και θέμα εκπροσώπησης – και να γίνει μια διεξοδική συζήτηση. Εκεί θα πουν και οι ίδιοι τις απόψεις τους πάνω σε αυτά που τους απασχολούν και θα τοποθετηθούν και οι βουλευτές εκπρόσωποι όλων των κομμάτων».

-Διαφήμιση-
Delegate