Β. Αποστόλου: Όχι στο κάψιμο της καλαμιάς, ελλοχεύουν κίνδυνοι

Β. Αποστόλου: Όχι στο κάψιμο της καλαμιάς, ελλοχεύουν κίνδυνοι
-Διαφήμιση-
Delegate

Φρένο από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου, για την καύση καλαμιών από τους κατοίκους των Καμένων Βούρλων.
 
Το θέμα είχε τεθεί σε σύσκεψη της τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και σύμφωνα με όσα ανέφερε βουλευτής του ΚΚΕ, το κάψιμο της καλαμιάς είναι αίτημα των κατοίκων, διότι δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο χωράφι με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η καλλιέργεια της επόμενης χρονιάς. 
 
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Ν. Μωραΐτης επικαλέστηκε μάλιστα και  την υπουργική απόφαση 1791/4062 επισημαίνοντας ότι μπορεί  να γίνει σε εξαιρετικές περιπτώσεις καύση καλαμιάς όταν πρόκειται για περιοχές Νατούρα εφ΄ όσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Ανάπτυξης (ΔΑΟΚ) και της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της περιοχής.. 
 
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου υποστήριξε πως δεν είναι «απλή και εύκολη διαδικασία» και σημείωσε ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι όταν μεταφέρονται οι ημερομηνίες, καθώς πολλά εξαρτώνται και από τις καιρικές συνθήκες. 
 
«Υπάρχει μια ορισμένη, συγκεκριμένη ημερομηνία, την οποία πρέπει όλοι να τηρούμε για να αποφεύγονται τα χειρότερα. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα άλλο», κατέληξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από το καλοκαίρι ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε προειδοποιήσει στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή της πολλαπλής συμμόρφωσης, η οποία αφορά μεταξύ άλλων και τη διαχείριση υπολειμμάτων καλλιεργειών ότι εφ’ όσον διαπιστωνόταν καύση καλαμιάς από σιτηρά, ρύζι κ.ά. και χωρίς άδεια, οι παραγωγοί διατρέχουν κίνδυνο να τους κυρώσεων στις επιδοτήσεις.