Β. Αποστόλου: Χρηματοδοτικά εργαλεία 7 δισ. ευρώ στους αγρότες σε βάθος 4ετίας

Β. Αποστόλου: Χρηματοδοτικά εργαλεία 7 δισ. ευρώ στους αγρότες σε βάθος 4ετίας
-Διαφήμιση-
Delegate

Την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 1,5 δισ ευρώ που θα ξεκινήσει άμεσα για την στήριξη του αγροτικού τομέα και ότι σε βάθος 4ετίας το υπουργείο θα παρέχει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία συνολικού ύψους 7 δισ που θα αφορούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, από το βήμα της εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του αγροτικού συνεταιρισμού μήλου «ΖΑΓΟΡΙΝ».

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να στηριχθεί ο αγροτικός κόσμος και υπογράμμισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση οι αγρότες δικαιούνται και θα απολαμβάνουν την εθνική σύνταξη.
 
Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών και κάλεσε την αντιπολίτευση να μη φωνάζει και να μη σηκώνει τους τόνους για το φορολογικό.
 
«Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο, για αυτό και επεξεργαζόμαστε πολλά σημαντικά προγράμματα. Δώσαμε μάχη για τις φορολογικές ελαφρύνσεις των αγροτών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Π. Κουτσάφτης επεσήμανε ότι η περιοχή στηρίζεται σε δύο πυλώνες, τον τουρισμό και τη γεωργία και ζήτησε να βελτιωθεί το κάκιστο οδικό δίκτυο που φέτος το καλοκαίρι το χρησιμοποίησαν 50.000 αυτοκίνητα τουριστών και κάθε χειμώνα διακινούνται 15.000 τόνοι φρούτων.
 
Ο συνεταιρισμός «ΖΑΓΟΡΙΝ» διαθέτει τις μεγαλύτερες ψυκτικές εγκαταστάσεις σε όλα τα Βαλκάνια, είναι ένας βιώσιμος συνεταιρισμός που δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ, έχοντας κατακτήσει πολύ μεγάλο κομμάτι εκτός από την εγχώρια και στις διεθνείς αγορές όπως είπε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Αντώνης Λάσκος.

-Διαφήμιση-

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων,ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης, Βασίλης Λεβέντης, η υφυπουργός Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωποι των κομμάτων του Κοινοβουλίου καθώς και ο γ.γ του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, που με τη σειρά τους εξήραν το έργο του αγροτικού συνεταιρισμού.
 
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 4/9 με την έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη Ζαγορά του Πηλίου, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης, για να τιμήσει τα 100χρονα του «ΖΑΓΟΡΙΝ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ