Β. Κεγκέρογλου: «Τραγική η κατάσταση με τον ΕΛΓΑ στην Κρήτη»

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΛΓΑ
-Διαφήμιση-
Delegate

Για 5η φορά δεν έγινε δεκτή η τροπολογία υπέρ των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, που είχε καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αυτή την φορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, περί δασικών συνεταιρισμών.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βαγγέλη Κεγκέρογλου για την τροπολογία για τον ΕΛΓΑ  προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου και στη συνέχεια προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, η τροπολογία δεν έγινε ούτε αυτή την φορά δεκτή.  

Από την κυβέρνηση διατυπώθηκε η άποψη ότι μέσα στα μέτρα του Γ΄ μνημονίου ήταν και η μείωση των κονδυλίων εκτός έδρας και έχει υπερψηφιστεί από την αντιπολίτευση. Ίσα – ίσα τονίστηκε, έγινε προσπάθεια οι μέρες για εκτός έδρας να αυξηθούν στις 200, αντί για 150 που ήταν.

-Διαφήμιση-

Τόσο ο κ. Κεγκέρογλου όσο και ο τομεάρχης Αγροτικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν βλέπει πως έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στις εκτιμήσεις ζημιών.

Στην συγκεκριμένη  τροπολογία συμφωνούσε και το ΚΚΕ, όπως εξήγησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Διαμάντω Μανωλάκου, καθώς, ενώ οι αγρότες πληρώνουν εκτιμητικά, δεν πάνε οι εκτιμητές.

Ο κ. Κεγκέρογλου κατηγόρησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου ότι κορόιδεψε τους εργαζόμενους και μίλησε για κωλυσιεργία, ενώ επεσήμανε πως η λύση που έχει επιλέξει είναι πιο κοστοβόρα για το ελληνικό Δημόσιο και έχει μεγάλα προβλήματα και γραφειοκρατικά, αφού οι εκτιμητές πηγαίνουν αναλόγως με λεωφορεία, μισθώσεις ταξί κ.ά. 

Ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι οι αιτήσεις για εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ  στην Κρήτη έχουν συσσωρευθεί, έχουν φτάσει τις 70.000 από τον περασμένο Μάρτιο και δεν έχουν εξεταστεί ακόμη!

Άννα Στεργίου