Δασικοί χάρτες: Τι πρέπει να κάνουν οι εγκλωβισμένοι αγρότες για να σώσουν τις επιδοτήσεις τους

Μέχρι τις 27 Ιουλίου οι αντιρρήσεις

Παράταση υποβολής αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες

Στο σύστημα της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017 (ΕΑΕ 2017) αναρτήθηκαν χθες Πέμπτη, 13/7, τα ΑΦΜ στα οποία υπάρχουν επικαλύψεις αγροτεμαχίου ή αγροτεμαχίων με τους δασικούς χάρτες, μετά τον έλεγχο που διενήργησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις αιτήσεις.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΠΕΚΕΠΕ τονίζει ότι η πρόσβαση στο σύστημα γίνεται μέσω των κωδικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την υποβολή της αίτησης ή μέσω του φορέα που υποβλήθηκε η αίτηση. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του ελέγχου είναι διαθέσιμα στο μενού Προεκτυπώσεις -> Αγροτεμάχια – Στάβλοι -> Επικ/ψεις με Δασικά από αποσφαλ. 9.

Παρά το γεγονός ότι η έναρξη της διαδικασίας δόθηκε τυπικά με την ΚΥΑ, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος και η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11/7, ήταν σε εξέλιξη ήδη από τις προηγούμενες ημέρες.

Με βάση την ΚΥΑ, δεν απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης ένταξης της έκτασης στο ΟΣΔΕ, αλλά ταυτοποίηση της έκτασης μόνο με την προσκόμιση του τοπογραφικού διαγράμματος. Η Δασική Υπηρεσία θα βεβαιώνει με ενέργειές της, και επί της εφαρμογής της ΕΚΧΑ, ότι η έκταση είναι ενταγμένη στο ΟΣΔΕ κατά τα χρόνια 2014 έως 2017.

Αφορά περιοχές στις οποίες έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες, και στους οποίους οι εκτάσεις εμφαίνονται:

  • ως «δασικές ή χορτολιβαδικές στην παλαιότερη αεροφωτογράφηση» και «άλλης μορφής στην πλέον πρόσφατη αεροφωτογράφηση» (ΔΑ ή ΧΑ) στον πρωτεύοντα χαρακτηρισμό και
  • ως αναδασωτέες (ΑΝ) στον πρωτεύοντα χαρακτηρισμό και ταυτόχρονα ως «δασικές ή χορτολιβαδικές στην παλαιότερη αεροφωτογράφηση» και «άλλης μορφής στην πλέον πρόσφατη αεροφωτογράφηση» (ΔΑ ή ΧΑ) στον δευτερεύοντα χαρακτηρισμό.

Διαβάστε αναλυτικά τα Διαθέσιμα εργαλεία στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί!

gaia-sense