Δεν κάνουν ελέγχους εδώ και 1 μήνα οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ

Από 21/7 η υποβολή αιτήσεων για χορήγηση ενίσχυσης σε παραγωγούς που ζημιώθηκαν από τις πυρκαγιές 2014, 2015 και 2016
-Διαφήμιση-
Delegate

Κανέναν απολύτως έλεγχο δεν διενεργούν εδώ και ένα μήνα οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ οι οποίοι εκτελώντας απόφαση  των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομικών, δεν μπορούν πλέον να μετακινούνται με τα προσωπικά τους οχήματα και να λαμβάνουν την αποζημίωση για τα οδοιπορικά, αλλά ως ιδανικη λύση προκρίνονται τα Μέσα μαζικής Μεταφοράς.

Η εξέλιξη αυτή σε επίπεδο Κρήτης έχει προκαλέσει από τη μια οργή και από την άλλη γέλια, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που διευκρινίζουν ότι πιθανότατα από το υπουργείο ίσως να είχαν την εντύπωση ότι τα ΚΤΕΛ εκτελούν δρομολόγια μέχρι και τα πιο απομακρυσμένα χωράφια του νησιού.

«Υπάρχει θέμα σε ότι αφορά το θεσμικό πλαίσιο των μετακινήσεων και της χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαμε για τις ανάγκες του Οργανισμού» διευκρίνησε ο Διευθυντής του Παραρτήματος Κρήτης του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Δασκαλάκης, που συμπλήρωσε ότι έχει ήδη ενημερώσει τα κεντρικά του Οργανισμού που κατανοούν, όπως του λένε το πρόβλημα, αλλά ακόμη απάντηση δεν έχει λάβει για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Κάθετα αντίθετοι με την εξέλιξη είναι οι παραγωγοί, οι αγροτοσυνδικαλιστές αλλά και οι γεωπόνοι.

«Είναι ανόητο να αποφασίζουν κάτι τέτοιο και πρέπει επιτέλους στην Κυβέρνηση να σοβαρευτούν» διευκρίνησε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ κ. Γιώργος Τζωρτζάκης που επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ πληρώνονται από τις εισφορές των παραγωγών και κανείς άλλος δεν μπορεί κανείς να λαμβάνει αποφάσεις που να καθιστούν την ομαλή διεξαγωγή των ελέγχων, για να κάνει περικοπές.

Κάθετα αντίθετοι με την εξέλιξη είναι και οι γεωπόνοι. Η αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης κ. Ευγενία Στυλιανού τόνισε ότι «οι εκτιμητές δεν μπορεί να μετακινούνται με τα λεωφορεία. Δεν καλύπτουν τις ανάγκες ούτε τα δρομολόγια ούτε οι ώρες. Πρέπει να το ξαναδούν στο υπουργείο και να μην βάλουνσ σε περιπέτειες ένα τόσο σημαντικό έργο».

Κάλια Πετσαλάκη