Δεν υποβάλουν δηλώσεις ΦΠΑ όσοι αγρότες επιστρέφουν στο ειδικό καθεστώς

Σβήνονται τα πρόστιμα για τις μετατάξεις αγροτών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Χωρίς να υποβάλουν δηλώσεις ΦΠΑ για τις οποίες η προθεσμία εκπνέει την Παρασκευή 28 Απριλίου μπορούν να επιλέξουν την επαναφορά τους στο ειδικό καθεστώς αγρότες που υποχρεωτικά εντάχθηκαν στο κανονικό καθεστώς λόγω υπέρβασης των 5.000 ευρώ από επιδοτήσεις.

Τα παραπάνω διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης, όπως σημειώνει, τον εν λόγω φορολογουμένων.

-Διαφήμιση-

Ειδικότερα, η Αρχή επισημαίνει ότι:

«Όσοι αγρότες εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της υπέρβασης του ορίου των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ από επιδοτήσεις, λόγω συνυπολογισμού στο όριο αυτό και των ποσών επιδοτήσεων, που εισπράχθηκαν εντός του έτους 2016 και αφορούν σε παλαιότερα φορολογικά έτη, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την επαναφορά της αγροτικής τους εκμετάλλευσης στο ειδικό καθεστώς των αγροτών.

Για το σκοπό αυτό απαιτείται η υποβολή δήλωσης μεταβολών μετάταξης έως και τις 12 Μαΐου.
Η δήλωση υποβάλλεται έως την ημερομηνία αυτή χωρίς κυρώσεις εκπροθέσμου υποβολής.
Όσοι αγρότες προτίθενται να επιλέξουν την επαναφορά τους στο ειδικό καθεστώς, δεν θα υποβάλουν τις δηλώσεις ΦΠΑ, των οποίων η προθεσμία υποβολής λήγει αύριο, 28 Απριλίου.
Σχετικά με την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και τις διαδικασίες, θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες, με σχετική εγκύκλιο».

-Διαφήμιση-
Delegate