Διαξιφισμοί στη Βουλή με φόντο τον ΕΛΓΑ

Τον Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα των 120 δόσεων για τους αγρότες
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Αιχμές με αφορμή τον ΕΛΓΑ και τον ΕΝΦΙΑ αντάλλαξαν η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, κατά την διάρκεια συζήτησης στη Βουλή.

Η Φ. Αραμπατζή κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και γενικότερα την κυβέρνηση για πάγωμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, για κατάρρευση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στον ΕΝΦΙΑ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι «φλόμωσε τους αγρότες» με ψεύτικες υποσχέσεις.

Υποστήριξε πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει καθυστερήσει και ωθεί τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ να πηγαίνουν με μέσα μαζικής μεταφοράς για να καταγράψουν τις ζημιές των παραγωγών.

Σημείωσε πως το όλο θέμα δημιουργεί «θυμηδία και αγανάκτηση» και τόνισε πως «οι αγρότες στα χωριά δεν έχουν δει εκτιμητές από τον περασμένο Απρίλιο», με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί χιλιάδες δηλώσεις για πάνω από 10 εκατομμύρια στρέμματα και να έχουν «παγώσει» οι εκτιμήσεις.

«Να μη διαμαρτύρεστε, όταν απαντούμε στη λαϊκίστικη έξαρσή σας» ανέφερε ο κ. Μπόλαρης, ο οποίος αναφερόμενος στις δηλώσεις της περί ΕΝΦΙΑ, υποστήριξε πως από τα 7,3 εκατομμύρια πολίτες, οι 250.000 είχαν αύξηση φόρου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε πως έχουν καταβληθεί όλες οι υποχρεώσεις του ΕΛΓΑ για το 2015, πλην όσων υπάρχει η διαδικασία των ενστάσεων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις  από τον ΕΛΓΑ και για το πρώτο τρίμηνο του 2016. Εξήγησε πως μόλις εξεταστούν και υπάρξουν οριστικές αποφάσεις θα πληρωθούν και τα υπόλοιπα ποσά.

Μάλιστα ανέφερε ότι το 95% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για το 2015 έχουν πληρωθεί, εκ των οποίων τα 16 εκατομμύρια ευρώ καταβλήθηκαν στις 10 Αυγούστου.

Άννα Στεργίου

-Διαφήμιση-
Delegate