Διαβάστε στην «ΥΧ»: Σε κλοιό ακραίων φυσικών φαινομένων η γεωργία

kammeni-elia

Στάχτη. Μόνο στάχτη άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά στην Αττική, στάχτη και πόνο. Μία τραγική και οδυνηρή κορύφωση των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τους τελευταίους μήνες τη χώρα. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, και για την «ΥΧ» μεγαλύτερη αξία έχει μόνο η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό εξάλλου στάθηκε και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Θ. ΚΟΥΡΕΜΠΕ

Με νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ οι δηλώσεις καλλιέργειας του 2019
Τον Αύγουστο πληρωµές 50 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ

Στη συνέντευξη που παραχωρεί στην «Ύπαιθρο Χώρα», ο πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει για τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν όχι μόνο οι καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα της προηγούμενης περιόδου. Προαναγγέλλει σημαντικές αλλαγές στον Κανονισμό του Οργανισμού, ενώ αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας για τους πληγέντες ροδακινοπαραγωγούς. Σημειώνει πως ξεκινάει μία προσπάθεια για τον συντονισμό και την οργάνωση ενός μηχανισμού προστασίας νέων και δύσκολα αντιμετωπίσιμων ασθενειών στις ελληνικές καλλιέργειες, ενώ στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να πληρωθούν αποζημιώσεις, που συνολικά θα φτάσουν τα 50 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Η ιταλική ραστώνη ανεβάζει τις τιµές στην Ελλάδα
Άφαντες οι συσκευασίες από τα τραπέζια

ΚΑΠ ΜΕΤΑ ΤΟ 2020
✱ Αποκλειστικό: Απειλή τα Στρατηγικά Σχέδια για τη χρηµατοδότηση των αγροτών δηλώνει η ΕΟΚΕ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
✱ Μείωση 80% του κόστους άρδευσης στη Θεσσαλία

ΦΙΣΤΙΚΙ
✱ Η υπερπαραγωγή σε Τουρκία και ΗΠΑ φοβίζει τους Έλληνες καλλιεργητές

ΞΑΝΘΗ
✱ Από τα ζαχαροκάλαµα της Γενισέας το ρούµι της Ιταλίας

ΣΙΤΑΡΙ
✱ Στηρίγµατα από το µαλακό βρίσκει η τιµή στο σκληρό

ΠΡΩΙΜΟ ΤΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΣΤΑΦΥΛΙ
✱ Το περσινό ρεκόρ των εξαγωγών θέλει να επαναλάβει ο κλάδος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΣΤΗΝ «ΥΧ»
✱ Εφαλτήριο για την ύπαιθρο η γεωθερµία

ΕΥΡΩΠΗ & ΚΟΣΜΟΣ
✱ Πώς οι δασµοί της Κίνας µπορούν να συντελέσουν στην αποτίναξη της κουλτούρας του «fast food» στις ΗΠΑ και τη µετάβαση στο µεσογειακό διατροφικό µοντέλο.