Διημερίδα για την παραγωγή βιομάζας στις Σέρρες

Στο νέο ΠΑΑ θα πληρωθούν υπόλοιπα δασώσεων ύψους 7,5 εκατ. ευρώ  
-Διαφήμιση-
Delegate

Το Τμήμα Βιομάζας του ΚΑΠΕ και το επιμελητήριο Σερρών διοργανώνουν διημερίδα με τίτλο “Φυτείες Ταχυαυξών Δασικών Ειδών Μικρού Περίτροπου Χρόνου για παραγωγή βιομάζας για θερμικές χρήσεις”.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων “Γεώργιος Χρηστίδης” του Επιμελητηρίου Σερρών στις 30 Νοεμβρίου 2016 από τις 16:00 έως τις 20:00 και 1 Δεκεμβρίου 2016, από τις 10:00 έως τις 14:00.

Στην διημερίδα θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν:

  • Είδη δασικών δέντρων για παραγωγή ξυλώδους βιομάζας
  • Εγκατάσταση, διαχείριση και συγκομιδή των φυτειών
  • Αειφόρο παραγωγή βιομάζας
  • Τις ενεργειακές καλλιέργειες γενικότερα
  • Ενεργειακή αξιοποίηση της ξυλώδους βιομάζας
  • Ιδιότητες και ποιότητα των στερεών βιοκαυσίμων
-Διαφήμιση-

Η εκδήλωση απευθύνεται σε αγρότες, ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, ιδιοκτήτες και Διαχειριστές δημοσίων εκτάσεων, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και στην παραγωγή βιομάζας για ενέργεια καθώς και χρήστες της βιομάζας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και αποστείλουν συμπληρωμένη τη σχετική φόρμα εγγραφής μέχρι τις 28/11/2016. Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το πρόγραμμα της διημερίδας.

Η χρήση της βιομάζας ως Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελεί σημαντικό μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης. Γενικός στόχος του έργου SRCplus (IEE/13/574), που υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη’, είναι να υποστηρίξει και να επιταχύνει την παραγωγή βιομάζας από Φυτείες Ταχυαυξών Δασικών Ειδών Μικρού Περίτροπου Χρόνου, με την υλοποίηση διαφόρων δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τους βασικούς τοπικούς παράγοντες που μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην καλλιέργεια και εκμετάλλευση τέτοιων φυτειών.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση συμμετοχής. Δείτε ΕΔΩ πληροφορίες για το έργο SRCplus.