Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση της Μεταποίησης. Από τις 16/5 έως τις 18/8 οι αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση της Μεταποίησης. Από τις 16/5 έως τις 18/8 οι αιτήσεις

Φρένο στις μεγάλες επενδύσεις προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρο της Μεταποίησης περισσότεροι επενδυτές βάζει το ΥπΑΑΤ. Σύμφωνα με την προκήρυξη του Μέτρου 4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του ΠΑΑ 2014-2020» (γνωστό σαν μέτρο της Μεταποίησης), που δημοσιεύθηκε σήμερα 27/4 ο ανώτατος αιτούμενος και επιλέξιμος προϋπολογισμός μειώνεται από τα 10 (όπως ανέφερε η σχετική ΚΥΑ που είχε δημοσιευτεί πριν από μερικούς μήνες) στα 5 εκατ. ευρώ.

Αυτό σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν στελέχη του ΥπΑΑΤ, αποφασίστηκε προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι επενδυτές στο πρόγραμμα και να αποφευχθούν φαινόμενα όπως αυτό της Βιολογικής Γεωργίας που κόπηκαν χιλιάδες υποψήφιοι λόγω υπερκάλυψης του budget.

Σύμφωνα με την προκήρυξη το νέο μέτρο δεν θα περιλαμβάνει την δράση 4.2.3 «Μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων από επαγγελματίες αγρότες», αφού τελικά αποφασίστηκε να ενταχθεί στο Leader. Επιπλέον κονδύλι του μέτρου 4.2.1. είναι ύψους 120. εκατ. ευρώ ενώ του μέτρου 4.2.2. το ύψος φθάνει στα 30 εκατ. ευρώ. Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων ξεκινά την 16η Μαΐου 2017 και λήγει την 18η Αυγούστου 2017.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 28/4

Δείτε εδώ ολόκληρη της πρόσκληση της Μεταποίησης

gaia-sense