Δίνει χρόνο στη ΣΕΚΑΠ η αποδοχή της αίτησης αναστολής

Στο κόκκινο η αγωνία για τη ΣΕΚΑΠ
-Διαφήμιση-
Delegate

Πολύτιμο χρόνο για την αναζήτηση λύσεων σχετικά με το μέλλον της ΣΕΚΑΠ φαίνεται ότι δίνει η απόφαση του διοικητικού πρωτοδικείο της Κομοτηνής να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής της καπνοβιομηχανίας.

Η προσωρινή αναστολή έχει ισχύ μέχρι την 17η Ιανουαρίου 2018 και έγινε δεκτή αφού το δικαστήριο εξέτασε τα ασφαλιστικά μέτρα που κατάθεσε η εταιρεία «για προσωρινή διαταγή άμεσης άρσης των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης» εις βάρος της.

Όπως είναι γνωστό, τα αναγκαστικά μέτρα προέκυψαν από το πρόστιμο των 38 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε για φορολογικές παραβάσεις του 2009, προτού δηλαδή ο Ιβάν Σαββίδης αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας.

-Διαφήμιση-

Υπενθυμίζεται την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, «εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας της εταιρείας». Επιπλέον, στο πλαίσιο των πρώτων ενεργειών του για την έναρξη της διαδικασίας, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης τον ορισμό του Σταύρου-Κωνσταντίνου Παπασπύρου ως νέου γενικού διευθυντή της ΣΕΚΑΠ.