Dioterra: Προϊόντα υψηλής ποιότητας κατευθείαν από την ελληνική γη

Dioterra: Προϊόντα υψηλής ποιότητας κατευθείαν από την ελληνική γη

Υψηλής ποιότητας προϊόντα προερχόμενα από την ελληνική γη, εξ ολοκλήρου φυσικά, χωρίς τη χρήση πρόσθετων συντηρητικών, παράγει η οικογενειακή επιχείρηση Dioterra, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Ερύμανθος στην Αχαΐα, σε περιοχή προστατευόμενη από το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000.  

Η επιλογή του ονόματος δεν είναι τυχαία, αφού Dioterra σημαίνει Θεϊκή Γη, και ως τέτοια την αντιμετωπίζουν. Σεβόμενοι το παρθένο φυσικό περιβάλλον εγκατέστησαν το μελισσοκομείο τους, στο οποίο παράγουν άθερμο και αφιλτράριστο μέλι που συλλέγεται από τα άφθονα ανθισμένα λουλούδια και το άγριο δάσος της περιοχής.

Εκτός από το μέλι, συνεργάζονται με παραγωγούς από την Αχαΐα και την Καλαμάτα και  διαθέτουν κορινθιακή σταφίδα Βοστίτσα, σταφίδα σουλτανίνα, καθώς και ξηρά σύκα.

Όλα τα προϊόντα τους, δεν περιέχουν θειώδη και άλλα  συντηρητικά, ενώ συλλέγονται με τα χέρια και αποξεραίνονται φυσικά στον ήλιο.

Από την παραγωγή, τη μεταποίηση και την αποθήκευση μέχρι και τη διάθεση των προϊόντων εφαρμόζουν τις αυστηρότερες προδιαγραφές, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη ποιότητά τους. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 22000:2005 για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, όπως επίσης και όλοι οι επιλεγμένοι συνεργάτες.

Προϊόντα

Το υψηλής ποιότητας μέλι Dioterra, το οποίο έχει λάβει δύο χρυσά αστέρια στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards στην Αγγλία, συλλέγεται από την πανδαισία ανθισμένων λουλουδιών και το άγριο δάσος του όρους Ερύμανθος στην Αχαΐα. Μακριά από οργανωμένες και εντατικές καλλιέργειες, τα μελίσσια της επιχείρησης «εργάζονται» σε ένα οικοσύστημα, αμόλυντο και πλούσιο σε βιοποικιλότητα. Οι παραδοσιακές μελισσοκομικές τεχνικές σε συνδυασμό με τις αυστηρότερες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας που εφαρμόζονται, συνιστούν εγγύηση για την παραγωγή αυτού του γαστρονομικού θησαυρού της Ελληνικής Γης. Το μέλι Dioterra διατίθεται σε τρεις ποικιλίες: μέλι ανθέων, μέλι δάσους και μέλι θυμαρίσιο.

Κορινθιακή Σταφίδα Βοστίτσα Dioterra καλλιεργείται αποκλειστικά στην περιοχή της Αιγιάλειας, όπου ο συνδυασμός του πλούσιου εδάφους, της θαλάσσιας αύρας και της ηλιοφάνειας δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες. Καλλιεργείται από τον 4ο π.Χ. αιώνα και φέρει το μεσαιωνικό όνομα της πόλης του Αιγίου.
Η ελληνική σταφίδα σουλτανίνα Dioterra είναι  100% αθείωτη, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών, διαλεγμένη με το χέρι και αποξηραμένη με φυσικό τρόπο στον ήλιο.

Τα Ξηρά Σύκα Dioterra παράγονται από τα συκόδενδρα Ficus carica της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας, όπου το μεσογειακό κλίμα και η μορφολογία του εδάφους δημιουργούν έναν πλούσιο σε σάρκα καρπό, εύγευστο, θρεπτικό και υγιεινό.