Διπλασιάστηκαν οι ξένες επενδύσεις στην αγροτική γη της Αυστραλίας

Διπλασιάστηκαν οι ξένες επενδύσεις στην αγροτική γη της Αυστραλίας
-Διαφήμιση-
Delegate

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αναδημοσιεύουν οι «Weekly Times» της Αυστραλίας, οι επενδύσεις στην αγροτική γη της χώρας έχουν εκτοξευτεί στα 4,6 δισ. δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να προέρχεται από τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, Αμερικανοί επενδυτές δαπάνησαν 1,3 δισ. δολάρια για την αγορά αυστραλιανών γεωργικών γαιών τη διετία 2015-16, με την Κίνα να ακολουθεί με επενδύσεις συνολικού ύψους 996 εκατ. δολαρίων.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση του Συμβουλίου Επανεξέτασης Ξένων Επενδύσεων (Foreign Investment Review Board) της Αυστραλίας για το 2015-16, που δημοσιεύθηκε μέσα στον Μάιο. Σύμφωνα με αυτά, οι επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις έχουν εκτιναχθεί στα 4,6 δισ. δολάρια, ένα ποσό σχεδόν διπλάσιο από τα 2,5 δισ. δολάρια που καταγράφηκαν το προηγούμενο έτος.

-Διαφήμιση-

Η αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι, τον Μάρτιο του 2015, η κυβέρνηση της Αυστραλίας διευκόλυνε τις αγορές γης από ξένους πολίτες και νομικά πρόσωπα.

«Εξαιτίας αυτής της αλλαγής, περίπου 110 προτάσεις για αγορά γεωργικής γης, αξίας περίπου 1,4 δισ. δολαρίων, εξετάστηκαν το 2015-16. Υπό το προηγούμενο καθεστώς, δεν θα είχαν εξεταστεί», αναφέρει η έκθεση.