Δωδώνη: Αύξηση συνεργαζόμενων παραγωγών και εισκομιζόμενου γάλακτος

Δωδώνη: Αύξηση συνεργαζόμενων παραγωγών και εισκομιζόμενου γάλακτος
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Το δίκτυο των παραγωγών, με τους οποίους συνεργάζεται, κατάφερε να διευρύνει κατά τη γαλακτοκομική σεζόν Σεπτέμβριος 2015 – Αύγουστος 2016, η Δωδώνη.

Η γαλακτοβιομηχανία γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των συνεργαζόμενων παραγωγών σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε σε ποσοστό 10%, ξεπερνώντας στο σύνολο τους 5.500 Έλληνες παραγωγούς, όντας η μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος της χώρας.

Έχοντας ολοκληρώσει τις πληρωμές του εισκομιζόμενου πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος της προηγούμενης γαλακτοκομικής περιόδου και ενόψει έναρξης της νέας, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι το εισκομιζόμενο αιγοπρόβειο γάλα ανήλθε σε 52.000 τόνους, αυξημένο κατά 27% σε σχέση με την περυσινή γαλακτοκομική περίοδο. Επιπλέον, η ΔΩΔΩΝΗ αύξησε τις ποσότητες του εισκομιζομένου αγελαδινού γάλακτος κατά 3%, σε αντίθεση με τη συνεχή μείωση που παρατηρείται στην ετήσια εγχώρια παραγωγή.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η ποιότητα του γάλακτος βελτιώθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά μέσο όρο 2% μετά και την εφαρμογή προγράμματος διαρκούς επιστημονικής υποστήριξης  των παραγωγών.

Η Ήπειρος, στην οποία ο συνολικός αριθμός των παραγωγών αυξήθηκε κατά 12,5%, παραμένει ο βασικός πυρήνας της ζώνης γάλακτος της βιομηχανίας. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η γαλακτοβιομηχανία, έχει εκπληρώσει πλήρως τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους παραγωγούς που συνεργάζεται και αποτελεί έναν από τους ταχύτερους πληρωτές στον κλάδο. Επιπροσθέτως, έχει ήδη δώσει 5 εκατ. ευρώ με τη μορφή προκαταβολών ενόψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου 2016-2017 που ξεκινά τώρα, ενώ συνεχίζει σταθερά να παράγει όλα της τα προϊόντα χρησιμοποιώντας 100% φρέσκο γάλα που προμηθεύεται αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς.

«Η οικονομική εξυγίανση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε κατά τα τελευταία έτη είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να διατηρεί ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα εταιρικών υποχρεώσεων στην Ελλάδα. Παράλληλα, το γεγονός αυτό έχει συμβάλλει στο να αποτελεί έναν από τους καλύτερους πληρωτές κτηνοτρόφων και μία δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία, η οποία  αυξάνει διαρκώς την παραγωγική της δυνατότητα και λανσάρει νέα προϊόντα, όπως το ταχέως αναπτυσσόμενο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ και το νέο ημίσκληρο τυρί ΤουΤοστ ΔΩΔΩΝΗ» τονίζει στην ανακοίνωσή της η επιχείρηση.

-Διαφήμιση-
Delegate