Δυναμική η αντίδραση των αγροτών στην Καλαμάτα για τους δασικούς χάρτες

Δυναμική η αντίδραση των αγροτών στην Καλαμάτα για τους δασικούς χάρτες
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Απρόβλεπτη εξέλιξη είχε σήμερα Τετάρτη 12 Απριλίου, η συγκέντρωση των αγροτών στην Καλαμάτα, στα πλαίσια υλοποίησης της απόφασης που είχε πάρει η συντονιστική επιτροπή για τους δασικούς χάρτες στους Γαργαλιάνους, το Σάββατο 8 Απριλίου. Ομάδα εξαγριωμένων αγροτών θέλοντας να κάνει αισθητή την παρουσία τους αλλά και το μέγεθος της οργής για τις εξελίξεις στο θέμα των δασικών χαρτών έκλεισε συμβολικά με πέτρες την πόρτα του Δασαρχείου Καλαμάτας ενώ κάποιοι άλλοι έβαλαν φωτιά έναν κάδο απορριμμάτων.

-Διαφήμιση-

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή και αναμένεται να λήξει η συμβολική κατάληψη όπως την χαρακτήρισαν οι αγρότες. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί είχαν καταλήξει σε ψήφισμα το οποίο κατέληγε ως εξής: Απαιτούμαι τη σύνταξη του δασολογίου χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας των καλλιεργούμενων εκτάσεων όπως έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους στο ΟΣΔΕ και όπως προβλέπει το άρθρο 24 του Συντάγματος, όταν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος. Αυτό να γίνει με τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις και με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση των παραγωγών.

Στις περιπτώσεις αγροτεμαχίων που έχουν χαρακτηριστεί ΑΔ αυτά να αποδοθούν σε καλλιεργητές κατοίκους των περιοχών που θα το αιτηθούν με προτεραιότητα στους νέους αγρότες. Οσον αφορά τις χορτολιβαδικές εκτάσεις να τροποποιηθεί ο Ν. 4280/14 με τον οποίο υπάχθηκαν στις δασικές υπηρεσίες και να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους με τη δέσμευση της αγροτικής χρήσης».

-Διαφήμιση-
Delegate