Δυναμικό «παρών» στην PHILOXENIA 2016 από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Δυναμικό «παρών» στην PHILOXENIA 2016 από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Πετυχημένη ήταν και φέτος η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2016, που αποτελεί το κορυφαίο γεγονός για τον κόσμο του τουρισμού στην Ελλάδα. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης.

 Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε πλήθος κόσμου αλλά επίσης στελέχη της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης. Ανάμεσά τους η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος, η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Το περίπτερο φιλοξένησε Δήμους, φορείς και ιδιώτες αποτελώντας σημείο συνάντησης και προώθησης της περιοχής και των επιχειρηματιών της. Το «παρών» έδωσαν οι Δήμαρχοι Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ και Παρανεστίου Αλίκη Σωτηριάδου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, το σύνολο των προέδρων των τοπικών ενώσεων και Συνδέσμων Ξενοδόχων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, στελέχη της περιφέρειας πραγματοποίησαν πενήντα δύο προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους ξένων τουριστικών πρακτορείων.  Στόχος αυτών ήταν η προώθηση της αναγνωρισιμότητας της περιοχή. Επίσης, ο κ. Αμοιρίδης μεταξύ άλλων είχε προγραμματισμένες συναντήσεις εργασίας με την Chiara Ravara, μάνατζερ της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο, στελέχη του ΣΕΤΕ και μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών.

 Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού και Εντεταλμένων Συμβούλων των Περιφερειών, με αντικείμενο συζήτησης την χάραξη κοινή πολιτικής και τοποθέτησης στο νέο τουριστικό πρόγραμμα προώθησης της χώρας, προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων στο πλαίσιο του Καλλικράτη και του δημοσιονομικού λογιστικού που δυσχεραίνουν τις δράσεις προβολής.

Ο περιφερειάρχης κ. Μέτιος δήλωσε στα εγκαίνια της έκθεσης: «Ο τουρισμός είναι ένα πεδίο με μεγάλες δυνατότητες για την Περιφέρειά μας, λόγω της προνομιακής τουριστικά γεωστρατηγικής της θέσης. Με απόφαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, το έτος 2017 έχει ανακηρυχθεί σε Έτος Τουρισμού για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και προγραμματίζονται δράσεις με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού σε όλα τα σημεία της Περιφέρειας».

-Διαφήμιση-
Delegate