Η Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο στην AGROTICA 2018

Στην 27η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων Agrotica 2018, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου “Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο” στο Περίπτερο 2 (Όροφος) | Stand 34-36 (GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ).

Ακολουθεί το σχετικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 2/2/2018

11.30 – 12.00 Υδρολίπανση, η λύση για τα απόβλητα των ελαιοτριβείων

  1. Γιάννης Τσιρώνης – Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  2. Στρατής Ζαφείρης Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης*

17.00 – 17.30 Ορθές πρακτικές ελαιοκαλλιέργειας

  1. Ιωάννης Θεριός Ομότιμος Καθηγητής Δενδροκομίας ΑΠΘ
  2. Χρήστος Χατζησαββίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
  3. Θεοχάρης Χατζηστάθης Ερευνητής ΕΛΓΟ, Εδαφολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Σάββατο 3/2/2018

11.30 – 12.00 Τα συστατικά που καθορίζουν τη διατροφική αξία του ελαιολάδου και η προφύλαξή τους στο ελαιοτριβείο

  1. Δημήτριος Μπόσκου Ομότιμος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων ΑΠΘ
  2. Γεώργιος Μπλέκας Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Χημείας ΑΠΘ

18.30-19.00 Νέες επιχειρήσεις ελαιολάδου στον δρόμο της ποιότητας και της εξωστρέφειας

  1. Εύη Ψούνου – Προδρόμου Yanni’s Olive Grove

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης Agrotica2018, θα μπορείτε να προμηθεύεστε το βιβλίο “Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο” από το Περίπτερο 2 (Όροφος) | Stand 34-35

*Αναμένεται επιβεβαίωση

Κάντε δική σας την πιο ολοκληρωμένη Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας – Αποκλειστικά στην «ΥΧ»

Η “Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο” αποτελεί μία μοναδική, στο είδος της, εκδοτική πρωτοβουλία η οποία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, συντονιστή τον κ. Βασίλη Ζαμπούνη (Αξιον Εκδοτική) και τη συγγραφική συμβολή και πολυδιάστατη γνώση 37 ειδικών επιστημόνων που καλύπτουν όλη την “αγροδιατροφική αλυσίδα” του ελαιολάδου.

Το αποτέλεσμα ήταν 700 έγχρωμες σελίδες που κοσμούνται με εκατοντάδες φωτογραφίες από το φωτογράφο Ανδρέα Σμαραγδή. Στην πολυσέλιδη έκδοση παρουσιάζεται αναλυτικά, με απλό και κατανοητό τρόπο, η ιστορία, η παραγωγική διαδικασία, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι προοπτικές αυτού του εμβληματικού, για τη χώρα μας, προϊόντος.