ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

poiotita-elaiolado-organoliptiki-axiologisi

O παράγοντας ποιότητα και η oργανοληπτική αξιολόγηση

Παρθένο ελαιόλαδο με άριστα χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά παράγεται όταν εφαρμόσουμε καλές πρακτικές στην καλλιέργεια, στη συγκομιδή και στη διαδικασία ελαιοποίησης...
elaiki-politiki-metra

Για μια ολοκληρωμένη ελαϊκή πολιτική

Καθρέφτη της χαμένης ανταγωνιστικότητας του ελληνικού ελαιολάδου αποτελούν όχι μόνο οι ισχνές εξαγωγικές επιδόσεις αλλά και οι χαμηλές τιμές παραγωγού...
elaiotriveio-kali-leitourgia

8 κρίσιμα σημεία καλής λειτουργίας ενός ελαιοτριβείου

Το ελαιοτριβείο (ελαιουργείο) αποτελεί το πιο κρίσιμο στάδιο για την παραγωγή του (παρθένου) ελαιολάδου για πολλούς λόγους, με πιο σημαντικό τον παράγοντα της ποιότητας...
ixnilasimothta-efarmoges-elaiolado

Συστήμα ιχνηλασιμότητας από τον ελαιώνα μέχρι το ράφι

Πόσο εφικτή είναι, και σε ποιον βαθμό, η ιχνηλάτιση προϊόντων «μαζικής αποθήκευσης», όπως είναι το ελαιόλαδο και οι επιτραπέζιες ελιές;

Η άρδευση της ελιάς

Προτού ένας γεωπόνος προχωρήσει στη σύνταξη ενός προγράμματος άρδευσης, πρέπει να συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με το κλίμα, τον τύπο και το βάθος του εδάφους
- Διαφήμιση-

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί για το ελαιόλαδο γεμίζουν εκατοντάδες αίθουσες βιβλιοθηκών, καθώς και στην ψηφιακή εποχή που ζούμε χιλιάδες terrabytes. Στις σελίδες αυτού του ενθέτου, επιλέξαμε κάποια θέματα που θεωρήσαμε ως τα πιο κρίσιμα και επίκαιρα, ελπίζοντας ότι θα προκαλέσουν και έναν διάλογο στις φιλόξενες σελίδες της ηλεκτρονικής έκδοσης.

Συντονισμός έκδοσης: Βασίλης Ζαμπούνης

- Διαφήμοση -