Εκπαιδευτική επίσκεψη από το ΙΕΚ OPEN Mellon

Σπουδαστές «Τεχνικοί Γαλακτοκομίας – Τυροκόμοι» στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής

Εκπαιδευτική επίσκεψη από το ΙΕΚ OPEN Mellon
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ειδικές τεχνικές τυροκόμισης στην “Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής” γνώρισαν οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» του ΙΕΚ Open Mellon, καθώς πραγματοποίησαν μία ιδιαίτερη επίσκεψη, εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής.

Στόχος της επίσκεψης ήταν οι σπουδαστές να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο συμπληρώνεται η λειτουργική ζωή των Μοναχών από δραστηριότητες που αφορούν την φροντίδα των καλλιεργειών και την εκτροφή αγροτικών ζώων προκειμένου να παραχθούν τα απαραίτητα προϊόντα που κάνει την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής να λειτουργεί με αυτάρκεια. Σήμερα 20 Μοναχές παράγουν από τα εκατό ζώα που έχουν (αγελάδες, πρόβατα και γίδια) κάθε είδους τυριών, παρασκευάζουν αλοιφές, γλυκά, μαρμελάδες από άγρια φρούτα, σαπούνια, τουρσί, μέλι, ζυμαρικά και άλλα προϊόντα πάντα με παραδοσιακό τρόπο και εφαρμόζοντας βιολογικές μεθόδους.

-Διαφήμιση-

Εκπαιδευτική επίσκεψη από το ΙΕΚ OPEN Mellon

Τους σπουδαστές του ΙΕΚ Open Mellon υποδέχθηκε η Ηγουμένη Θεοδέκτη η οποία τους ξενάγησε σε όλους του χώρους της Μονής. Με ιδιαίτερη αγάπη αφιέρωσε αρκετή ώρα προκειμένου να ακούσει τις ανησυχίες των παιδιών και να τους ενθαρρύνει στο εγχείρημα τους να επιχειρήσουν μέσα από μικρές τυροκομικές μονάδες αξιοποιώντας την πρώτη ύλη – το γάλα – που οι ίδιοι παράγουν δεδομένου ότι οι πλειοψηφία των σπουδαστών προέρχεται από οικογένειες που λειτουργούν κτηνοτροφικές μονάδες.  

Στο τέλος της επίσκεψης οι σπουδαστές και σπουδάστριες του ΙΕΚ Open Mellon είχαν τη δυνατότητα στο τυροκομείου που διαθέτει η Μονή, να δουν τη διαδικασία παραγωγής του παραδοσιακού τυριού «Μπάτζος», αλλά και να γνωρίσουν τις μεθόδους παραγωγής άλλων σκληρών τυριών που παρασκευάζονται αποκλειστικά στην Μονή και τα κάνουν μοναδικά σε σχέση με τη γεύση και την ποιότητά τους. Η Διεύθυνση του Αγροτικού ΙΕΚ Open Mellon και οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» ευχαριστούν θερμά την Ηγουμένη Θεοδέκτη για τη φιλοξενία, την αγάπη και τις γνώσεις που τους μετέφερε.

-Διαφήμιση-
Delegate