Έλατα «βελτιωμένης παραγωγής» θα πωληθούν για πρώτη φορά στη Γαλλία

έλατα «βελτιωμένης παραγωγής» θα πωληθούν για πρώτη φορά στη Γαλλία
-Διαφήμιση-
Delegate

Για πρώτη φορά θα κυκλοφορήσουν φέτος στη Γαλλία τα πιστοποιημένα έλατα με label rouge (εθνικό σήμα που πιστοποιεί υψηλότερη ποιότητα προϊόντος). Μετά την έγκριση στις 20/11/2016, η νέα βελτιωμένη έκδοση των κωνοφόρων θα κάνει την εμφάνισή της στα σημεία πώλησης στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, θα κυκλοφορήσουν μόνο 20.000 έλατα για τα φετινά Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στην περιοχή Ile-de-France. Τα εν λόγω έλατα πληρούν όλες τις προδιαγραφές που εγγυώνται καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, με μεγαλύτερη πυκνότητα, ακριβέστερο κονιώδες σχήμα και μεγαλύτερη διάρκεια φρεσκάδας.

Οι Γάλλοι προτιμούν τα φυσικά έλατα για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μόνο πέρσι, αγόρασαν 5,3 εκατ. έλατα, αριθμός που αντιστοιχεί σε 140 εκατ. ευρώ, με μέση τιμή στην αγορά τα 26,4 ευρώ το έλατο. Το 80% αυτών καλλιεργούνται στη Γαλλία. Πιο δημοφιλή είναι τα έλατα της Νορμανδίας, καθώς χάνουν τις βελόνες τους πιο αργά.

-Διαφήμιση-

 

75% της ελληνικής αγοράς καλύπτεται από τα έλατα του Ταξιάρχη Χαλκιδικής

 

Στην Ελλάδα, την τιμητική τους έχουν κάθε χρόνο τα έλατα που καλλιεργούνται στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, που καλύπτει το 75% της εγχώριας αγοράς. Στο παρελθόν, οι ελατοκαλλιεργητές έκοβαν 35.000 δέντρα, και φέτος ελπίζουν να κόψουν 20.000 – 22.000 δέντρα. Καλύτερες αγορές, η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Στην περιοχή, εννέα στους δέκα κατοίκους ασχολούνται με την ελατοκαλλιέργεια.