Ελευσίνα: Μια ιπτάμενη βόλτα πάνω από την πόλη των μυστηρίων (Βίντεο)

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η πόλη που μόλις κέρδισε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 μέσα από ένα τέλειο βιντεάκι!

Με όνομα βαρύ σαν Ιστορία, η Ελευσίνα απολαμβάνει το προνόμιο να βρίσκεται μία ανάσα από την πρωτεύουσα. Μα για στάσου! Μήπως τελικά είναι προνόμιο της ίδιας της Αθήνας το να έχει δίπλα της μια πόλη γεμάτη ζωή και Ιστορία;

Ελευσίνα: Μια ιπτάμενη βόλτα πάνω από την πόλη των μυστηρίων (Βίντεο)

Ελευσίνια Μυστήρια, η θεά Δήμητρα, η αρπαγή της Περσεφόνης, ο μύθος του Τριπτόλεμου. Επειτα, μετά κάμποσους αιώνες, τα ναυπηγεία, τα διυλιστήρια, η βιομηχανία. Η Ελευσίνα φιγουράρει εδώ και χιλιάδες χρόνια στον ιστορικό και πολιτιστικό χάρτη, αν και η εγγύτητά της με το κλεινόν άστυ δεν της βγήκε πάντα σε καλό. Πολλές βαριές βιομηχανίες, αρκετές για να επιβαρύνουν το βιοτικό επίπεδο της περιοχής, όχι όμως αρκετές ώστε να θαμπώσουν την ομορφιά και την προσωπικότητα μιας πόλης που… έχει τον τρόπο της!

Ελευσίνα: Μια ιπτάμενη βόλτα πάνω από την πόλη των μυστηρίων (Βίντεο)

Το 2021, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για τέταρτη φορά μετά την Αθήνα το 1985, τη Θεσσαλονίκη το 1997 και την Πάτρα το 2006. Σειρά αυτή τη φορά έχει η πόλη της Ελευσίνας, την οποία βλέπουμε στο βίντεο πάνω. «Η Ελευσίνα, μια πόλη με πληθυσμό 30.000 κατοίκων και σε απόσταση 20 χλμ από την Αθήνα, είναι γνωστή για την αρχαία αλλά και τη σύγχρονη βιομηχανική της ιστορία» διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου. «Στην αρχαιότητα υπήρξε για 2000 χρόνια (1600 πχ-400 μχ) μια από τις πέντε ιερές πόλεις με τα Ελευσίνια Μυστήρια να προσελκύουν προσκυνητές από όλο τον τότε γνωστό κόσμο.Το όνομα της πόλης γίνεται τρανότερο χάρη στον μεγάλο τραγικό ποιητή Αισχύλο. Ακολούθησαν 14 αιώνες στη διάρκεια των οποίων η Ελευσίνα περιέπεσε σε αφάνεια.»

 

Δείτε επίσης: Το νέο τραγούδι των Dead Can Dance ονομάζεται «Eleusis» κι είναι εμπνευσμένο από την Ελευσίνα 

-Διαφήμιση-
Delegate